zondag, juli 12, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Veilig op uw vakantiebestemming met gecontroleerde banden
Veilig op uw vakantiebestemming met gecontroleerde banden

Veilig op uw vakantiebestemming met gecontroleerde banden

  • Nederland
  • Voordat u op vakantie gaat controleert u de staat van uw banden, zoals bijvoorbeeld de spanning van uw banden, de slijtage van uw banden, de staat van uw reservewiel en overige auto onderdelen.
  • logorezulteo
  • rezulteo
  • http://www.rezulteo-banden.nl
  • ref@lizeo-group.com

Lekker met de auto (en caravan) op vakantie! Naar Frankrijk, Spanje of Duitsland. Maar hoe is het gesteld met uw banden en uw voertuig? Voorkom onaangename verrassingen onderweg en volg de tips & adviezen van rezulteo (www.rezulteo-banden.nl).

Een goede voorbereiding van uw reis bestaat ook uit het controleren van uw voertuig en banden. Hebben uw banden de juiste spanning? Zijn uw banden niet versleten? Is het reservewiel in orde en heb ik voldoende koelvloeistof? Het is raadzaam om de controle van uw banden en voertuig ruim voor uw vertrek uit te voeren zodat eventuele gebreken op tijd verholpen kunnen worden.

Vloeistoffen controleren

Zorg voor vertrek dat alle vloeistoffen optimaal gevuld zijn. Denk hierbij aan de koelvloeistof, de ruitenwisservloeistof, de remmenvloeistof… Controleer uw vloeistoffen bij een koude motor. Dit geldt ook voor het peilen van uw motorolie. Voor het bijvullen van de vloeistoffen kunt u het instructieboekje van uw voertuig raadplegen of lees het etiket op de flacon. Controleer naast uw vloeistoffen ook de staat van uw ruiten, ruitenwissers, spiegels en verlichting.

Banden

Het controleren van uw banden bestaat uit het meten van de slijtage en de bandenspanning. Het meten van de slijtage kunt u op de volgende manieren controleren:

  • Controleer of de slijtindicator zichtbaar is. Indien ja, dan heeft uw autoband de wettelijke grens van 1,6 mm bereikt en dient uw autoband vervangen te worden.
  • Strijk met uw handpalm over het rolvlak en controleer uw autoband op oneffenheden of onregelmatigheden.
  • Controleer de zijkanten van uw banden op scheurtjes of vervorming.

Om uw banden gelijkmatig te laten slijten is het een goed idee om uw voorbanden met uw achterbanden te verwisselen.

Na het controleren van de buitenkant, is het tijd om ook de binnenkant van uw banden te controleren, oftewel de bandenspanning. Belangrijk voor zowel uw veiligheid als uw portemonnee! Een niet goed opgepompte autoband kan vooral bij hoge snelheden een klapband veroorzaken, en dus het verlies van de controle over uw voertuig. Daarnaast verbruikt uw auto meer brandstof en is de levensduur van uw autoband aanzienlijk korter. Raadpleeg het instructieboekje van uw auto of kijk op onze website voor de juiste bandenspanning. Overigens is het raadzaam om de banden van een zwaar beladen voertuig met ongeveer 0,2 à 0,3 bar extra op te pompen.

Naast uw reguliere banden, dient u ook de staat van uw reservewiel te controleren. In geval van een lekke of kapotte autoband, is het wel zo fijn als u deze direct kunt gebruiken. Naast de aanwezigheid van een reservewiel, dient uw voertuig ook uitgerust te zijn met de juiste tools om een autoband te vervangen. Laat u deze handeling liever aan een specialist over, zorg er dan voor dat u de juiste telefoonnummers van uw verzekering bij de hand hebt.

Wegomstandigheden

Wanneer u naar het buitenland reist krijgt u te maken met verschillende omstandigheden en situaties op de weg: file, werkzaamheden, slechte weersomstandigheden etc. Respecteer de verkeersregels en afstand, anticipeer op de omstandigheden en neem op tijd uw rust.

Over rezulteo banden

Op rezulteo-banden.nl kunt u eenvoudig banden vergelijken en de prijzen van verschillende vekopers.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top