woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Veilig Verkeer Nederland organiseert scootmobieltrainingen
Veilig Verkeer Nederland organiseert scootmobieltrainingen

Veilig Verkeer Nederland organiseert scootmobieltrainingen

  • Nederland
  • Bedieningsfouten en omvallen zijn de voornaamste oorzaken van ongevallen met scootmobielen.
  • Veilig Verkeer Nederland
  • http://www.veiligverkeernederland.nl
  • r.stomphorst@vvn.nl

Dat concludeert VeiligheidNL in een onderzoek naar de aard, omvang, achtergrond en gevolgen van ongevallen met scootmobielen. Het bezit van deze voertuigen is de afgelopen jaren fors gestegen, van circa 150.000 in 2006 tot ongeveer 250.000 in 2012. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Voor Veilig Verkeer Nederland komt de uitslag van dit onderzoek niet als een verrassing. Veruit de meeste ongevallen komen voort uit menselijk falen. Dat is dan ook de reden dat wij met onze vrijwilligers al jarenlang scootmobieltrainingen verzorgen. Wij vinden het belangrijk dat bestuurders van scootmobielen de mogelijkheid hebben om het rijden hierop te kunnen oefenen.

Gemeentelijke en provinciale overheden beschikken momenteel over minder budget om deze trainingen te financieren. VVN zoekt in toenemende de mate de samenwerking met prominente leveranciers van scootmobielen om gezamenlijk de schouders te zetten onder deze zo belangrijke trainingen. Mensen die interesse hebben in een scootmobieltraining kunnen zich aanmelden op één van de dichtstbijzijnde Regionale Steunpunten van VVN.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top