dinsdag, maart 9, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Verbeterde beveiligingsproducten McAfee helpen consumenten bij bescherming van data, devices en privacy
Verbeterde beveiligingsproducten McAfee helpen consumenten bij bescherming van data, devices en privacy

Verbeterde beveiligingsproducten McAfee helpen consumenten bij bescherming van data, devices en privacy

 • Nederland
 • Het sterke aanbod is trouw aan McAfee’s visie om te beschermen wat het belangrijkst is voor de consument
 • McAfee
 • mcafee@mcspr.nl

McAfee heeft vandaag de nieuwste beveiligingslijn voor consumenten gelanceerd, met nieuwe functies die zijn ontwikkeld om de dreigingen waar internetgebruikers mee te maken kunnen krijgen beter het hoofd te bieden. De kern van McAfee’s beveiligingspakket – McAfee AntiVirus Plus, McAfee Internet Security, McAfee Total Protection en McAfee LiveSafe – is geënt op de onlangs aangekondigde next-generation anti-malware engine. Dankzij de mogelijkheden tot cloud-based behavioral analytics en machine learning van de nieuwe engine, bieden deze oplossingen nóg efficiëntere en effectievere bescherming tegen digitale dreigingen.

Daarnaast werkt McAfee aan een nog sterkere basis om de belofte in de bedrijfsvisie na te komen: beschermen wat het belangrijkst is voor de klanten. Deze belofte behelst drie gebieden: apparaten met internet in huis, online veiligheid voor kinderen en online privacy. De nieuwe innovaties zijn nu verkrijgbaar via het McAfee Secure Home Platform, McAfee Safe Family en McAfee Safe Connect.

Gehaaide cybercriminelen blijven nieuwe manieren zoeken om voor hun eigen gewin gevoelige consumentendata te onderscheppen. Volgens het McAfee Labs Threat Report van juni 2017 is het aantal gevallen van ransomware de afgelopen vier kwartalen met 59 procent gestegen tot 9,6 miljoen. Wat betreft mobiele malware bedraagt de toename in dezelfde periode 79 procent, wat neerkomt op 16,7 miljoen gevallen. Deze stijging onderstreept de behoefte van de consument om beveiligingsoplossingen te gebruiken die gelijke tred houden met de nieuwste dreigingen, zoals zero-day-malware en ransomware.

“Mensen weten intuïtief dat ze beveiligingssoftware nodig hebben om veilig online te kunnen gaan, maar een voorwaarde om het te installeren en te blijven gebruiken is wel dat het goed werkt én de prestaties van de apparaten niet beïnvloedt”, zegt John Giamatteo, executive vice president van McAfee’s consumer business group. “Het is de visie van McAfee om alles wat voor consumenten van belang is te beschermen met oplossingen die verder gaan dan de traditionele anti-virusbescherming voor pc’s en mobiele apparaten. Met onze uitgebreide line-up leveren we beveiligingsoplossingen die voldoen aan de behoeften van de digitale levensstijl van vandaag.”

De belangrijkste kenmerken en verbeteringen zijn:

 • Betere bescherming tegen malware: McAfee blijft investeren in zijn nieuwe generatie anti-malware engine, die betere bescherming biedt terwijl de prestaties van het device optimaal blijven. Dit blijkt uit recente tests van AV-Test en AV Comparative, op pc’s én op mobiele apparaten[1]. De detectiemogelijkheden van de engine, ook van zero-day-malware, blijven zich ontwikkelen, omdat de engine meer end points verbindt en het cloud-based machine learning beschermt tegen aanvallen.
 • Nieuw vormgegeven gebruikersinterface: de line-up van dit jaar beschikt over een volledig vernieuwde interface voor Windows- én Mac-computers, met beveiligingsrapporten om de gebruiker voor te lichten met informatie over de nieuwste dreigingen en gepersonaliseerde aanbevelingen voor het optimaliseren van de beveiliging. Bovendien is de downloadtijd korter, omdat de software minder omvangrijk is.
 • Verbeteringen voor Android:
  • Betere wifi-beveiliging: gebruikers kunnen zorgeloos verbinding maken met wifi-netwerken, aangezien er wordt aangegeven welke netwerken veilig zijn en welke moeten worden vermeden.
  • Verwijdering van ransomware: McAfee Mobile Security draait op de achtergrond het proces van een ransom-app de nek om zodra het wordt gedetecteerd, waarna het de gebruiker waarschuwt om de app te verwijderen.

McAfee is door de jaren heen blijven innoveren op het gebied van consumentenbeveiliging. In het verleden was die beveiliging voornamelijk beperkt tot anti-virus-software op de pc, destijds het voornaamste doelwit. Nu biedt McAfee, naast cross-device-beveiligingsproducten, een uitgebreid scala om te beschermen wat het belangrijkst is voor de consument. Voor sommige mensen betekent dat beveiliging van apparaten met internet in huis, voor anderen is het de bescherming van hun kinderen tegen ongepaste content online, terwijl de prioriteit ook kan liggen bij privacy onderweg.

 • McAfee Secure Home Platform: beschermt op het thuisnetwerk aangesloten devices, waaronder apparaten die tot het ‘internet of things’ worden gerekend, tegen dreigingen op routerniveau. Biedt flexibele beveiligingsfuncties, zoals ouderlijk toezicht en het blokkeren van apparaten, die kunnen worden beheerd met een gebruiksvriendelijke mobiele app met meldingen in real-time. Meer informatie vindt u hier.
 • McAfee Safe Family: helpt ouders hun kinderen te beschermen tegen blootstelling aan ongepaste digitale content door toezicht via de app of computer, tijdsinstellingen op apparaten en apps, locatiebewaking en meer. Meer informatie vindt u hier.
 • McAfee Safe Connect: hiermee kunnen gebruikers veilig verbinding maken met internet via ‘bankwaardige’ encryptie, zodat ze beschermd zijn tegen pogingen tot diefstal van gevoelige informatie. Meer informatie vindt u hier.

Met een robuust aanbod en klantgerichte aanpak blijft McAfee zich inzetten om het vertrouwen van consumenten online te waarborgen. Prijzen, beschikbaarheid en andere productinformatie zijn te vinden op www.mcafee.com/consumer.

Over McAfee
McAfee is een van ’s werelds grootste onafhankelijke cybersecuritybedrijven. Geïnspireerd door de kracht van samenwerking, creëert McAfee zakelijke en consumentenoplossingen die de wereld veiliger maken. Kijk voor meer informatie op www.mcafee.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, McAfee Persdesk, e-mail mcafee@mcspr.nl, tel. 023 – 562 8208.

McAfee en het McAfee-logo zijn geregistreerde handelsmerken van McAfee LLC in de VS en in andere landen. Alle andere handelsmerken in dit document zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top