zondag, december 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Verblijf Mozart in Nederland herdacht met postzegelvel
Verblijf Mozart in Nederland herdacht met postzegelvel

Verblijf Mozart in Nederland herdacht met postzegelvel

  • Nederland
  • In 2016 is het 250 jaar geleden dat de jonge componist Wolfgang Amadeus Mozart acht maanden in Nederland woonde. Ter gelegenheid hiervan brengt PostNL op 23 mei het postzegelvel ‘Mozart in Nederland 1765 - 1766’ uit. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen ontving het eerste postzegelvel. Dit gebeurde tijdens een Mozart-manifestatie in Museum Het Valkhof in Nijmegen.
  • Post NL
  • info@postnl.nl

Op de nieuwe postzegels komen Mozarts als ‘wonderkind’ en ‘componist’ samen. Ontwerper Robbert Zweegman gebruikte vier historische beelden voor de postzegels: portretten van Mozart op zeven- en op tienjarige leeftijd, een fragment van een in Nederland gecomponeerd muziekstuk en het Müller-orgel in Haarlem.

Grondlegger voor verblijf in Nederland

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is trots op het eerste postzegelvel. “Nijmegen en de familie Mozart hebben een rijke geschiedenis. Het was een Nijmeegse edelman, graaf Van Welderen Jan Wallaard, die de familie in 1765 overhaalde om naar Nederland te komen. De tienjarige Wolfgang Amadeus trad op 11 maart 1766 al groots op tijdens de plechtige inhuldiging van stadhouder Willem V in Den Haag. Ik vind het mooi om te zien dat de historisch gekozen beelden en de samenvatting op het postzegelvel ook echt het verhaal van zijn verblijf in Nederland vertellen.”

Betekenis postzegelvel

Ook Ton Gijsbers, oud-voorzitter van de Mozart(k)ring Gelre-Niederrhein en Arend-Jan Weijsters, directeur van Museum Het Valkhof ontvingen een ingelijst postzegelvel. “De betekenis die PostNL met de uitgifte van dit postzegelvel geeft aan Mozarts verblijf in Nederland is voor onze vereniging een extra stimulans om al zijn gecomponeerde werken uit 1765 en 1766 tijdens dit Mozartjaar uit te voeren”, aldus Ton Gijsbers.

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel ‘Mozart in Nederland 1765 – 1766’ bestaat uit tien postzegels met twee verschillende afbeeldingen. Op de postzegels staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor het verzenden van post tot 20 gram binnen Nederland. De postzegels zijn te koop bij alle Bruna-winkels en via collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top