dinsdag, november 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / ‘Verbod tarieven MasterCard blijft staan’
‘Verbod tarieven MasterCard blijft staan’

‘Verbod tarieven MasterCard blijft staan’

  • Luxemburg
  • Creditcardmaatschappij MasterCard moet waarschijnlijk opnieuw bakzeil halen in een rechtszaak over tarieven. Een belangrijke adviseur van het Europees Hof van Justitie wees donderdag een claim van het bedrijf om een verbod op minimumtarieven te verwerpen van de hand.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjgvfc39ydxq/nieuws/verbod_tarieven_mastercard_blijft_staan?ctx=vhsjeu461wp8&tab=0

De zaak draait om het minimumbedrag dat MasterCard voor bepaalde grensoverschrijdende transactiekosten door winkeliers laat betalen aan banken. In 2007 verbood de destijds verantwoordelijke Europees commissaris Neelie Kroes deze praktijken. De tarieven moesten omlaag.

Het concern stapte daarop naar het EU-hof. Dat oordeelde in 2012 al dat MasterCard geen gelijk had, maar daar tekende het bedrijf beroep tegen aan. Het advies van de advocaat-generaal in deze beroepszaak is niet-bindend, maar doorgaans neemt het hof het over in het vonnis.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top