vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Verdachten faillissementsfraude opgepakt
Verdachten faillissementsfraude opgepakt

Verdachten faillissementsfraude opgepakt

  • Nederland
  • De FIOD heeft dinsdag vier verdachten aangehouden op verdenking van faillissementsfraude. Het gaat om een 46-jarige vrouw en een 56-jarige man uit Helden, een 50-jarige man uit St.Michielsgestel en een 22-jarige man uit Helmond. Zij worden verdacht van het ontvreemden van ongeveer 700.000 euro uit de boedel van een failliet bedrijf dat handelde in teakmeubelen.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/09/24/verdachten-faillissementsfraude-opgepakt.html

De FIOD heeft dinsdag doorzoekingen uitgevoerd in twee bedrijfspanden en drie woningen. Daarbij is beslag gelegd op administratie. Het strafrechtelijk onderzoek, onder leiding van het Functioneel Parket, ging van start nadat de curator aangifte had gedaan. Er is tevens beslag gelegd op banktegoeden en contant geld van verdachten om zoveel mogelijk onrechtmatig verkregen voordeel te kunnen afpakken. Ook zijn op twee locaties hennepplantages aangetroffen. De afhandeling hiervan is overgedragen aan de politie.

Het handelsverkeer berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt dat vertrouwen en brengt de maatschappij schade toe. Daarom treedt de overheid hier tegen op.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top