maandag, mei 27, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Vereenvoudiging keuring rijbewijs bij chronische nierschade
Vereenvoudiging keuring rijbewijs bij chronische nierschade

Vereenvoudiging keuring rijbewijs bij chronische nierschade

  • Nederland
  • Mensen met chronische nierschade stadium III hoeven zich niet meer door een specialist te laten keuren bij verlenging van hun rijbewijs. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) vereenvoudigt de regels voor deze groep. Bovendien is de geldigheidsduur van hun rijbewijzen verlengd. Dit besluit, dat vanaf 1 oktober van kracht is, past in de ambitie van de minister om het systeem van medische keuringen voor het rijbewijs sterk te vereenvoudigen.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/10/01/vereenvoudiging-keuring-rijbewijs-bij-chronische-nierschade.html

Minister Schultz: “Mijn streven is dat we een snel, transparant en duidelijk systeem hebben van medische keuringen bij het rijbewijs, waarbij we de burger niet onnodig belasten en geen strengere eisen stellen dan nodig is voor de verkeersveiligheid. Het vereenvoudigen van deze regels betekent voor mensen met chronische nierschade dat het verlengen van een rijbewijs minder vaak hoeft, minder ingewikkeld is en minder geld kost.”

Op dit moment moeten mensen met chronische nierschade (cns) stadium III elke vijf jaar een keuring door een specialist laten uitvoeren. Minister Schultz neemt een advies over van de Nederlandse vereniging van Nefrologen om het systeem aan te passen. Door de nieuwe regeling heeft de groep nierpatiënten stadium III geen specialistisch rapport meer nodig, maar volstaat een aantekening van de keurend arts. Dat geldt ook voor mensen met cns stadium IVa die een autorijbewijs hebben. Bij verlenging van het groot rijbewijs is een keuring door een specialist nog wel nodig voor deze groep.

De geldigheidsduur van rijbewijzen voor mensen met cns stadium III is ook verlengd. Het autorijbewijs is voor deze patiënten 10 jaar geldig, in plaats van de huidige 5 jaar. Ook de geldigheidsduur voor het groot rijbewijs is verlengd naar 5 jaar voor stadium III.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top