woensdag, september 26, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / ‘Vergeetverzoeken’ lopen binnen bij Google
‘Vergeetverzoeken’ lopen binnen bij Google

‘Vergeetverzoeken’ lopen binnen bij Google

  • Internationale
  • Google heeft nieuwe verzoeken binnengekregen van mensen die 'vergeten' willen worden. Een ex-politicus die herkozen wil worden, wil dat een link naar een artikel over zijn wangedrag toen hij in functie was, verwijderd wordt. Een man veroordeeld voor het bezit van kinderporno wil dat links verdwijnen naar pagina's waarop zijn veroordeling wordt gemeld, schrijft de BBC donderdag. En een arts wil verwijzingen naar slechte beoordelingen op het internet geschrapt zien.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjjsmu0wjiz5/nieuws/vergeetverzoeken_lopen_binnen_bij_google?ctx=vhsih95vppua&tab=0&tab=0&tab=0

Dinsdag oordeelde het Europees Hof van Justitie dat Google verplicht kan worden links naar websites met gevoelige persoonsgegevens uit de zoekresultaten te verwijderen. Een Spanjaard had een proces aangespannen, omdat het hem niet zinde dat er bij een zoekopdracht naar zijn naam werd doorverwezen naar krantenpagina’s over de gedwongen verkoop van zijn huis 15 jaar geleden. Hij vond die informatie niet meer relevant en vond dat hij het recht had ‘vergeten’ te worden.

Hoeveel verzoeken er exact bij Google zijn binnengekomen sinds de gewraakte uitspraak, is niet bekend. Ook is onduidelijk hoe het bedrijf de aanvragen behandelt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top