vrijdag, januari 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Verkeerslawaai hindert 20 miljoen Europeanen
Verkeerslawaai hindert 20 miljoen Europeanen

Verkeerslawaai hindert 20 miljoen Europeanen

  • Europa
  • Irritatie, boosheid, onbehagen en zelfs hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en beroertes: meer dan 9 miljoen Europeanen worden ernstig gehinderd door verkeerslawaai. Volgens een rapport dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gemaakt heeft in opdracht van de Europese Commissie, gaat het om ,,minimaal 20 miljoen volwassenen'' die in meer of mindere mate last hebben van verkeerslawaai in steden, van snelwegen, vliegvelden of spoorwegen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjpo9r158rzd/nieuws/verkeerslawaai_hindert_20_miljoen?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0

Het gaat vaak om lawaai in de nacht, waardoor mensen slecht in slaap kunnen vallen of midden in de nacht wakker worden. Ongeveer 4 miljoen Europeanen hebben aangegeven dat zij hier erg veel last van hebben.

Het RIVM wilde onderzoek doen naar herrie in 33 Europese landen, maar niet alle landen hebben (genoeg) cijfers aangeleverd. Daarom denkt het RIVM dat auto’s, vliegtuigen en treinen nog veel meer mensen hinderen.

De organisatie voor volksgezondheid zegt dat in 2011 ongeveer 900.000 Europeanen een hoge bloeddruk hadden doordat ze last hadden van verkeersgeluid. Verder zouden er 40.000 opnames in ziekenhuizen zijn voor hart- en vaatziekten en beroertes die aan lawaai zijn toe te schrijven. Ongeveer 10.000 van hen stierven een vroegtijdige dood.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top