maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Verkeersveiligheid: nieuwe smartphone-app over Europese verkeersregels
Verkeersveiligheid: nieuwe smartphone-app over Europese verkeersregels

Verkeersveiligheid: nieuwe smartphone-app over Europese verkeersregels

  • Europa
  • Hoe snel mag je rijden op Spaanse autosnelwegen? Moet je in Zweden een fietshelm dragen? Welke veiligheidsuitrusting moet je aan boord van je auto hebben in Slowakije? Vakantiegangers kunnen deze informatie voortaan snel vinden dankzij 'Going Abroad', een nieuwe smartphone-app van de Europese Commissie.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjkxfe2yxvyj/nieuws/verkeersveiligheid_nieuwe_smartphone_app?ctx=vhsih95vppua&tab=0

De app is in 22 talen beschikbaar voor iPhone en iPad, Google Android en Microsoft Windows. De app biedt niet alleen alle belangrijke informatie over veilig verkeer in alle EU-landen. Hij bevat ook een verkeersveiligheidsquiz en een memoryspelletje waarmee passagiers tijdens lange autoreizen de tijd kunnen doden. Het spreekt vanzelf dat bestuurders de app nooit mogen raadplegen tijdens het rijden. Dat is de taak van de passagiers. Of de bestuurders kunnen een pauze inlassen om goed geïnformeerd en fris te blijven.

Siim Kallas, vicevoorzitter van de Commissie en bevoegd voor vervoer: “De zomervakantie is de drukste periode op de Europese wegen. Met de auto op reis is wel zo gemakkelijk, maar veel mensen weten niet dat de landen van de EU verschillende verkeersregels en ­borden hebben. Dankzij de handige en gebruikersvriendelijke informatie van ‘Going Abroad’ worden de risico’s beperkt.”

De app geeft informatie over onderwerpen die het meeste aanleiding geven tot ongevallen, zoals snelheidsbeperkingen, alcoholpromillages, verkeerslichten en het gebruik van mobiele telefoons. Ook de gordelplicht en het al dan niet verplicht dragen van een helm op de fiets en motorfiets komen aan bod.

De app wordt bewust bij de start van de zomervakantie uitgebracht. Juli en augustus zijn de dodelijkste maanden in het verkeer, met gemiddeld 50 % meer verkeersdoden dan in februari, de “veiligste” maand.

De afgelopen jaren is de verkeersveiligheid er met grote sprongen op vooruit gegaan. In de periode 2001-2010 is het aantal dodelijke slachtoffers op de wegen in de EU met 43 % gedaald, en tussen 2010 en 2013 nog eens met 17 %.

De EU heeft zich tot doel gesteld om het aantal verkeersdoden in de periode 2010-2020 te halveren en legt ook meer nadruk een vermindering van het aantal zwaargewonden. De nieuwe app is maar één van de vele initiatieven van de EU om de verkeersveiligheid te bevorderen.

Meer informatie

Download de app Going Abroad.
Teaserfilmpje: http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I090368
Voor de recentste cijfers over dodelijke verkeersongevallen per lidstaat: IP 14/341
Website van de Commissie over eSafety
Volg @SiimKallasEU
AppStore Google Play Windows Phone

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top