maandag, november 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Verkoop en verhuur vastgoed Rijk brengt €247 miljoen op
Verkoop en verhuur vastgoed Rijk brengt €247 miljoen op

Verkoop en verhuur vastgoed Rijk brengt €247 miljoen op

  • Nederland
  • Het Rijksvastgoedbedrijf heeft vorig jaar voor bijna €120 miljoen aan overtollig vastgoed van het Rijk verkocht. In totaal ging het om 155 verkooptransacties, voor het grootste deel van grond (totaal ruim 350 hectare). Er werden 56 gebouwen of complexen verkocht, zoals een gevangenis, een voormalig kantongerecht, veel lege kantoren en enkele woonhuizen.
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Daar bovenop bracht het verhuren of verpachten van agrarische grond, het recht om windmolens te plaatsen en bijvoorbeeld de grond onder recreatiewoningen ruim €100 miljoen op. Uit de verkoop van zand, grind en schelpen kwam €14,5 miljoen binnen. De veiling van de huurrechten van tankstations langs rijkswegen leverde €10 miljoen op. In totaal brachten alle verkoop- en verhuurtransacties €247,2 miljoen op.

De grootste verkoop was het voormalige Paleis van Justitie aan de Prinsengracht in Amsterdam. Dat ging voor €61,3 miljoen van de hand, de koper ontwikkelt er een luxe hotel.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top