dinsdag, november 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Verkoop woningen stabiel op voortkabbelende woningmarkt
Verkoop woningen stabiel op voortkabbelende woningmarkt

Verkoop woningen stabiel op voortkabbelende woningmarkt

  • Nederland
  • Het aantal woningverkopen in juni laat hetzelfde niveau als de afgelopen maanden zien.
  • Makelaarsland B.V.
  • https://www.makelaarsland.nl
  • info@makelaarsland.nl

Ook ten opzichte van vorig jaar is er nauwelijks verschil. Het aantal transacties is weliswaar gering, maar een verdere daling van verkochte woningen blijft uit. Ook daalt het aanbod van te koop staande woningen. Er wordt momenteel zelfs meer verkocht dan dat er aan nieuw aanbod bijkomt.

In juni werden ruim 10.000 woningen verkocht. Eenzelfde aantal werd in de maanden april en mei bereikt. Er werden ongeveer 107.000 bezichtigingen aangevraagd. Na de vele aanvragen in mei, werden in juni de meeste bezichtigingen van 2013 aangevraagd. Zowel de vraag naar woningen als het aantal woningverkopen liggen op eenzelfde niveau als vorig jaar juni.

Positieve signalen woningmarkt

Er werden de afgelopen weken meerdere positieve signalen over de koopwoningmarkt afgegeven. Het consumentenvertrouwen in de woningmarkt neemt toe, maar het zal nog een tijd duren voordat dit zorgt voor substantiële stijging in het aantal verkopen. Wel neemt het aantal redenen om nu over te gaan tot de koop van een woning toe. Zo stijgen de huren aanzienlijk vanaf 1 juli, loopt de hypotheekrente weer licht op en liggen er adviezen om huizenkopers verplicht meer eigen geld te laten inbrengen bij het kopen van een woning. Huizenkopers zullen deze ontwikkelingen voor willen zijn. Voorwaarde blijft natuurlijk dat zij wel een hypotheek kunnen krijgen. Vooralsnog lijkt dit het grootste struikelblok op de voortkabbelende woningmarkt.

Toelichting woningmarktindicator 2013

Het aantal aangevraagde bezichtigingen is de meest actuele indicator om aan te geven hoe de vraag op de woningmarkt zich ontwikkeld. Verkochte woningen (onder voorbehoud) geven een actueel beeld van de meest recent gesloten transacties. Samen bepalen deze indicatoren de vraag naar particuliere woningen en de daadwerkelijke transacties.

Makelaarsland brengt maandelijks het aantal bezichtigingen en verkochte woningen onder voorbehoud van financiering in beeld. Makelaarsland is de grootste makelaar van Nederland en werkt landelijk. Door de centrale registratie van bezichtigingen en transacties ontstaat een actueel beeld over de woningmarkt in Nederland.

Deze indicatoren geven een actueler beeld dan de kadastergegevens die de inschrijving van al overgedragen woningen aangeven. De Kadastercijfers berusten op de markt van circa 5 maanden geleden. Hetzelfde geldt voor definitief verkochte woningen. Deze cijfers zijn al snel 2,5 maand oud, aangezien het financieringstraject steeds langer in beslag neemt.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top