vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Verlenging Europese steunmaatregelen voor groente en fruit
Verlenging Europese steunmaatregelen voor groente en fruit

Verlenging Europese steunmaatregelen voor groente en fruit

  • Europa
  • De Europese steunmaatregelen voor boeren en tuinders die getroffen zijn door de Russische boycot worden verlengd tot 30 juni 2015. Vanaf 1 januari 2015 is nieuw budget beschikbaar voor in totaal 9.700 ton appelen en peren en 24.650 ton tomaten, wortelen, paprika’s, komkommers en augurken. Deze volumes zijn gebaseerd op de directe exportcijfers van de betrokken producten naar Rusland in dezelfde periode over de laatste 3 jaar.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/12/24/verlenging-europese-steunmaatregelen-voor-groente-en-fruit.html

Staatssecretaris Dijksma: “De nieuwe maatregelen helpen agrarische ondernemers ook de komende periode om hun groenten en fruit bijvoorbeeld via de voedselbank een goede, sociale bestemming te geven. Daarnaast werken we aan structurele maatregelen om boeren en tuinders te steunen, zoals de onlangs gepubliceerde regeling voor kredietgaranties. Belangrijk is ook het vinden van nieuwe afzetmarkten voor onze kwalitatief hoogwaardige Nederlandse groenten en fruit.”

Regeling werktijdverkorting

Naast de Europese maatregelen en de vorige week gepubliceerde Garantstelling Landbouwondernemingen Werkkapitaal (GLOW), stelde het kabinet eerder al de regeling voor werktijdverkorting open. Ook konden getroffen ondernemers in contact treden met de fiscus voor een aanpassing van de voorlopige belastingaanslag. Inmiddels hebben ongeveer 125 werknemers werktijdverkorting gekregen. Van de fiscale mogelijkheden is zeer beperkt gebruik gemaakt.

Promotie Nederlandse product

In januari 2015 zal staatssecretaris Dijksma een plan presenteren om nieuwe afzetmarkten aan te boren. Ook bezoekt zij de Grüne Woche in Berlijn om het Nederlandse product te promoten. In februari 2015 is Nederland partnerland tijdens de Biofach in Neurenberg, de grootste biologische beurs ter wereld. Met name Zuid Duitsland is een speerpunt voor de bevordering van de Nederlandse agrarische export.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top