zaterdag, juni 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Verpakte paprika voor milieubewuste consument
Verpakte paprika voor milieubewuste consument

Verpakte paprika voor milieubewuste consument

  • Europa
  • Verpakte groente en fruit is milieuvriendelijker dan velen denken.
  • Pouchdirect logo
  • PouchDirect
  • http://www.pouchdirect.nl
  • m.paul@scherponline.nl

Een paprika met een plastic verpakking erom lijkt niet milieu vriendelijk te zijn, maar juist het tegenovergestelde is waar. Ben je milieubewust, dan kun je beter voor verpakte groente gaan. Zo’n 75 procent van de consumenten laat echter de verpakte groente liggen volgens onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, wat niet heel gek is. Er moet meer bewustwording worden gecreëerd en informatie worden verstrekt.

Waarom is verpakte groente duurzamer?

Je vraagt je wellicht af waardoor een verpakking groente juist duurzamer maakt. Mariken Stolk van Milieu Centraal laat weten dat plastic verpakkingen en pouches ervoor zorgen dat voedingsmiddelen minder snel beschadigd raken tijdens vervoer en langer goed blijven. Hierdoor wordt verspilling voorkomen. Verder zijn dit soort plastic verpakkingen niet veel slechter voor het milieu dan papier of karton. Het plastic van groente is namelijk erg dun, waardoor de belasting voor het milieu ongeveer vergelijkbaar is als dat van kartonnen of papieren verpakkingen.

Onwetendheid

Toch heerst er bij consumenten nog veel onwetendheid. Voordeelverpakkingen zijn veel populairder, evenals onverpakte groente. De reden dat de consument vaker hiervoor kiest is, volgens onderzoek van Motivaction, omdat men de groente zo beter kan keuren. Ook de hoeveelheid kan zelf bepaald worden zonder verpakking. Daarnaast denkt men dat het milieuvriendelijker is. Hoeveel voedsel men uiteindelijk verspilt is niet bekend.

Verpakkingloze supermarkten

Een nieuwe trend in de voedselindustrie is de verpakkingloze supermarkt. Het is een goed initiatief met een mooie gedachte. Of de praktijk dit ook uitwijst is te betwijfelen. Sommige producenten kunnen inderdaad prima zonder verpakkingen, maar kwetsbare producten, zoals paprika en appels hebben vaak toch een bescherming nodig.

Over Anette

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top