maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / ‘Vervlogen tijden’: Een nieuw boek van Fred Roggen
‘Vervlogen tijden’: Een nieuw boek van Fred Roggen

‘Vervlogen tijden’: Een nieuw boek van Fred Roggen

  • Nederland
  • Basketballschrijver Fred Roggen staat bekend om zijn mooie interviews en flashback rapportages van spelers uit heden en verleden. Hij heeft nu een boek op de markt gebracht genaamd 'Vervlogen tijden'.
  • fred-roggen1
  • Piramidions
  • fredroggen@ziggo.nl
  • Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Vervlogen Tijden bevat een verzameling verhalen met spelers en coaches uit het Nederlandse basketball, die in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw tot de Nederlandse basketball top behoorden. Terwijl in het buitenland allerlei ontwikkelingen aan de gang waren op het gebied van sponsoring en trainingsmethodes, gebeurde er in Nederland vrijwel niets. Tegen het einde van de jaren zestig begon er langzaam een kentering te komen.

Deze spelers en coaches hebben dit alles meegemaakt. Kampioenschappen, vele winstpartijen maar ook natuurlijk teleurstellingen, want zo zit de sport nu eenmaal in elkaar. Het kan natuurlijk niet altijd hosanna zijn.

Mensen hebben de gewoonte vlug te vergeten en tegenwoordig kent niemand van de huidige generatie de namen van deze spelers en coaches meer, terwijl juist zij de fundamenten hebben gelegd voor de latere bloeiperiode van het Nederlandse basketball.

Fred Roggen, laat deze spelers en coaches spreken over hun basketball loopbaan. In een deel van de verhalen is bewust gekozen voor de monoloog-vorm zodat de verhalen rustig leesbaar zijn en een schat aan informatie geven.

Een fragment uit het verhaal van Karel Vrolijk: “Ik speelde met het Nederlands team tegen België, na de wedstrijd kwam de manager van België (Pierre Hierge) naar me toe of ik er wat voor voelde om in Charleroi te komen spelen. Er was één maar, ook Peter Rijsewijk (Landlust) was gevraagd. We moesten meedoen met een toernooi in België, daarna zou er één speler overblijven die een contract zou krijgen …. En dat was ik! Ik kreeg een mooie flat, een nieuwe auto en 20.000 cash + premies, dat was dus niet slecht in de zestiger jaren”.

‘Vervlogen tijden’ (170 pagina’s, ISBN: 9789491439421) is gepubliceerd door www.Eigenboekuitgeven.com. Het boek is onder andere te koop bij www.Eigenboekuitgeven.com, de boekhandels en bol.com. Prijs: € 18,50.

Over Fred Roggen

Fred Roggen (1957) is auteur van Een bundel interviews (2010) en van het naslagwerk 50 Seizoenen Nederlands Basketball (2011). Vervlogen Tijden is het derde boek van zijn hand. Hij schrijft voor de Nederlandse basketballsite Ibasketball.nl en volgt het Nederlandse basketball vanaf 1973. Hij schreef tien jaar voor het gerenommeerde Eurobasket.com en werkte als freelancer voor buitenlandse media als bijv. het Israëlische Haaretz Newspaper en het Spaanse Basketme.com.

E-mail: fredroggen@ziggo.nl

Over Eigenboekuitgeven.com

Eigenboekuitgeven.com is onderdeel van Piramidions. Piramidions is een esoterische uitgeverij die sinds 2005 ervaring heeft met het uitgeven van boeken in eigen beheer volgens het POD-principe (Publishing On Demand). Piramidions is als uitgeverij aangesloten bij Centraal Boekhuis. Onze boeken zijn dan ook kwaliteitsboeken die door CB-Logistics (Voorheen Centraal Boekhuis) worden gedrukt. CB-Logistics is de grootste boekengroothandel en -depot van Nederland en levert boeken aan duizenden boekhandelaren in Nederland en België, inclusief Bol.com.

Contact: Jan Wicherink

E-mail: contact@piramidions.nl

Website: www.eigenboekuitgeven.com

Adres: Bourgognelaan 102, 5627 KV Eindhoven

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top