woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Verweerde ramen herstellen
Verweerde ramen herstellen

Verweerde ramen herstellen

  • Nederland
  • VesterGlassCare is de specialist in glasrenovatie: glas polijsten, verweerde ramen herstellen en beschermende nano coating aanbrengen.
  • image
  • VesterGlassCare
  • Www.vesterglasscare.nl
  • mtvester@hotmail.com

VesterGlassCare krijgt Uw glas weer helder

Of U nou last heeft van krassen of aanslag, het is bijzonder vervelend als uw glas niet meer zo helder als nieuw glas is. En dat terwijl glas zo’n hard materiaal lijkt.

Krassen ontstaan doordat er met scherpe harde materialen over het glas wordt geschuurd. Bijvoorbeeld zandkorrels of kalk of cement resten die direct na de bouw van een project met te weinig water of met verkeerde middelen worden verwijderd. Deze krassen komen dan in grotere hoeveelheden voor, zijn vaak klein, niet al te diep en zitten vaak op meerdere ramen tegelijk. Verwijderen van krassen is prima mogelijk door het glas te polijsten met speciale apparatuur.

Aanslag ontstaat doordat mineraal rijk water de kans krijgt om op het glas op te drogen en daarmee op het glas in te werken. Bijvoorbeeld regenwater dat over een gevel loopt, stoffen opneemt uit steen, beton of voegen en dan over een raam nader beneden loopt. Het water droogt op en laat kenmerkende strepen achter op het glas. Of bijvoorbeeld omdat water in een vochtige binnenruimte condenseert op een buitenraam en daar opdroogt. Of grondwater uit een sproeier die rechtstreeks op een raam sproeit of indirect nevel achterlaat op Uw raam en dan opdroogt.

Indien aanslag korte tijd inwerkt op Uw glas, is het vaak nog wel met standaard middelen te verwijderen, zoals witte azijn of in de handel verkrijgbare middelen. Als de vervuiling echter de kans krijgt om langer op het glas in te werken, wordt het ineens een stuk lastiger. Hoe snel dit gaat en hoe lastig dit is hangt af van de situatie (bijvoorbeeld direct zonlicht) en de stoffen in het water (bijvoorbeeld kalk, salpeter, silicaat).

In sommige gevallen is de aanslag nog te verwijderen met sterkere zuren. Deze kunnen in sterkte oplopen tot producten die zelf glas kunnen aantasten. Dit zijn geen middelen voor particulieren om uit te proberen. Ze vereisen soms speciale beschermingsmiddelen voor huid en ademhaling, en kunnen bij verkeerd gebruik schade aanrichten aan glas of andere materialen (zoals Uw kozijn). Werk voor de glasrenovatie specialist.

Het verwijderen van krassen uit glas kan prima door glas polijsten of polieren. Indien aanslag niet met zure middelen is te verwijderen, rest ook alleen nog polijsten. Afhankelijk van de grootte van de plek van de aanslag, kost dit meer of minder tijd. Het vervangen van ramen is in de meeste gevallen echter zodanig ingrijpend en duur, dat polijsten van glas zich loont. En om herhaling te voorkomen kan een beschermende nano glascoating worden aangebracht.

Laat U over de mogelijkheden en kosten voor Uw specifieke situatie voorlichten door VesterGlasCare. Het is onze dagelijkse praktijk.

Over mtvester

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top