donderdag, januari 21, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Verzet tegen oprekken openingstijden Eindhoven Airport groeit snel
Verzet tegen oprekken openingstijden Eindhoven Airport groeit snel

Verzet tegen oprekken openingstijden Eindhoven Airport groeit snel

  • Nederland
  • Omwonenden en randgemeenten van Eindhoven Airport komen in verzet tegen het oprekken van de openingstijden van Eindhoven Airport, waardoor hun nachtrust wordt bedreigd.
  • Petitie Alders tafel 28-04-2014
  • actiegroep GEENVLUCHTENNAELVEN op Eindhoven Airport
  • www.geenvluchtennaelven.nl
  • geenvluchtennaelven@gmail.com
  • GVNE Open brief Alders Tafel tbv vergadering 28-3-2014

Embargo tot woensdag 26-3-2014 12.00

VERZET TEGEN OPREKKEN OPENINGSTIJDEN EINDHOVEN AIRPORT GROEIT SNEL

Eindhoven Airport zal de komende jaren groeien van 18.000 vluchten in 2010 tot 43.000 in 2020. Om deze groei mogelijk te maken zijn afspraken gemaakt en vastgelegd in het Alders Advies Eindhoven Airport. Deze afspraken moeten in een nieuw luchtvaartbesluit worden verankerd, wat in het najaar 2013 ter inzage is gelegd.

Dit nieuwe luchtvaartbesluit maakt 8 REGULIERE (dus vooraf geplande) landingen mogelijk tussen 23.00 en 24.00, en ook in het weekend mag al vanaf 07.00 worden gevlogen. Naar mening van de Belangenvereniging Omwonenden Welschap (BOW), de Brabantse Milieu Federatie (BMF) en de randgemeenten rondom Eindhoven is dit nooit zo afgesproken en nooit zo bedoeld. Ook omwonenden komen massaal in verzet tegen deze sluipende oprekking van de openingstijden en zien hun nachtrust aangetast. De actiegroep GEENVLUCHTENNAELVEN heeft dit verzet gekanaliseerd in een petitie, die in korte tijd door ruim 4500 mensen is ondertekend.

De Alders Tafel komt vrijdag 28-3-2014 opnieuw bijeen. Voorafgaand daaraan zal de actiegroep GEENVLUCHTENNAELVEN de petitie aanbieden aan de Hr. Alders, samen met de moties die inmiddels door de gemeenteraden van Best, Bergeijk, Bladel, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre zijn aangenomen. Deze gemeenten vertegenwoordigen gezamenlijk 152.000 inwoners.

In een open brief wordt de Alders Tafel gevraagd zich opnieuw te bezinnen op de inhoud van haar afspraken rondom de openingstijden. Enerzijds zijn deze afspraken niet eenduidig, gezien de verschillende uitleg die eraan wordt gegeven, anderzijds is het zo vertalen ervan in het voorliggende Ontwerp Luchthavenbesluit niet nodig en niet wenselijk.

Bijlagen:

GVNE Open brief Alders Tafel tbv vergadering 28-3-2014

Adressen websites:

www.geenvluchtennaelven.nl  of  www.gvne.nl

http://www.petities24.com/geen_vluchten_na_elven

Voor meer informatie:

Email Actiegroep: geenvluchtennaelven@gmail.com

Over WJM Scheffers

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top