woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Gadgets / VeVa-leerlingen mogen appen in de klas
VeVa-leerlingen mogen appen in de klas

VeVa-leerlingen mogen appen in de klas

  • Nederland
  • Voor veel docenten is het ergernis nummer 1: leerlingen die tijdens de les met hun smartphone bezig zijn. Zo niet bij de mbo-opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa), die jongeren voorbereidt op een baan bij Defensie. Daar mogen leerlingen hun telefoon juist tevoorschijn halen en via de nieuwe app VeVaSmart de lesstof volgen.
  • 20141016-vevasmart
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/10/16/veva-leerlingen-mogen-appen-in-de-klas

Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp lanceerde de innovatieve onderwijsapp vandaag op het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Met de app leren de jongeren in de praktijk interactief omgaan met (social) media bij het onderdeel mediawijsheid van het vak Loopbaan & Burgerschap.

Innovatieve organisatie

Middendorp: “De app is gericht op een medium dat elke jongere dagelijks gebruikt: de smartphone. The medium is dus the message geworden. Deze innovatieve en aansprekende manier van lesgeven past goed bij de innovatieve organisatie die Defensie wil zijn.” De lesmodule leert jongeren bewust omgaan met (social) media. Mediawijsheid is een steeds belangrijker aspect in de toekomst van de leerlingen. De nieuwe manier van lesgeven moet de betrokkenheid vergroten van leerlingen bij de inhoud van de stof.

Antwoorden met smartphone

Ook voor docenten biedt de app grote voordelen. Zij kunnen de les naar eigen inzicht online aanpassen. Vervolgens kan de lesstof geheel via de app of in combinatie met een geprinte syllabus worden gegeven. Door het scannen van een QR-code uit de syllabus, kan een leerling op zijn smartphone vragen over de lesstof beantwoorden. Elk antwoord verschijnt direct op het smartboard in het klaslokaal. De leraar kan ze vervolgens in een groepsdiscussie behandelen.

Meer informatie en de gratis download van de app voor Android en IOS (Apple) staan op de VeVa-site.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top