maandag, januari 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Vici’s voor Ronald Hanson en Thijs Vlugt

Vici’s voor Ronald Hanson en Thijs Vlugt

  • Nederland
  • Twee wetenschappers, Prof. Ronald Hanson en Prof. Thijs Vlugt van de TU Delft ontvangen een Vici-beurs van anderhalf miljoen euro, dat maakte NWO vandaag bekend. De financiering is bedoeld om de komende 5 jaar onderzoek te doen. Vici is een van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland.
  • www.tudelft.nl
  • info@tudelft.nl

Quantuminternetten: afluisteren onmogelijk
Prof. Ronald Hanson van QuTech en het Kavli Institute of Nanoscience krijgt een Vici voor de ontwikkeling van internetverbindingen op basis van quantummechanica. Deeltjes als elektronen kunnen volgens de quantumtheorie op twee plekken tegelijk zijn en zodanig verstrengelen dat ze hun identiteit verliezen. Hanson gaat dit schizofrene gedrag onderzoeken over grote afstanden en met veel deeltjes tegelijk. Hiermee kunnen fundamentele vragen worden beantwoord en toepassingen onderzocht zoals communicatie waarbij afluisteren onmogelijk is.

Nieuwe oplosmiddelen voor scheidingsprocessen
Prof. Thijs Vlugt Faculteit 3mE onderzoekt nieuwe types oplosmiddelen voor de procestechnologie. Zogenaamde ‘Deep Eutectic Solvents’ en ‘Ionic Liquids’ zijn nieuw types oplosmiddelen met betere eigenschappen dan traditionele oplosmiddelen. Vlugt gebruikt geavanceerde computersimulaties om te begrijpen hoe de moleculaire structuur de eigenschappen van het oplosmiddel beïnvloedt.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top