vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Videostrip lanceert nieuw videoformaat van Blue Billywig
Videostrip lanceert nieuw videoformaat van Blue Billywig

Videostrip lanceert nieuw videoformaat van Blue Billywig

  • Nederland
  • Videostrip lanceert een nieuw videoformaat dat door Blue Billywig is ontwikkeld: de InArticle player. Deze nieuwe 'rising star' genereert voor uitgevers een nieuwe inkomstenbron door op een eenvoudige manier videocommercials te integreren in online tekst en redactie.
  • Videostrip & Blue Billywig
  • videostrip.nl / bluebillywig.com
  • n.slootman@bluebillywig.com
  • Over Blue Billywig:  Blue Billywig ontwikkelt en levert een innovatief platform voor de (strategische) inzet van online video. Het Blue Billywig Video Management Systeem onderscheidt zich door de functionele rijkdom, waaronder instelbare Playertechnologie voor video advertising. Hiermee doet webvideo in toenemende mate veel meer dan het ondersteunen van tekst. Het biedt vele klanten, in Nederland maar ook in andere Europese landen, een compleet, gebruiksvriendelijk, flexibel en interactief Video Platform dat eenvoudig integreert met alle CMS-en, huisstijlen en advertentiesystemen. Over Videostrip:  Videostrip is het grootste online video-advertentienetwerk van Nederland. Het biedt de mogelijkheid om te adverteren met effectieve video-advertenties op circa 200 websites. Sinds 2012 is Videostrip onderdeel van RTL Nederland. Links:  www.bluebillywig.com  www.videostrip.com Contact: Videostrip: Joost Vosmer Business Development Manager gsm : 06 14 578 390 e-mail: jvosmer@videostrip.com Adres: Haarlemmer Houttuinen 21 1013 GL Amsterdam Blue Billywig: Nicole Slootman Communicatie manager gsm: 06 43 534 639 e-mail: n.slootman@bluebillywig.com Adres: Catharina van Renneslaan 20 1217 CX Hilversum

De InArticle is ontwikkeld door de Nederlandse leverancier van videotechniek Blue Billywig. Bij de ontwikkeling stonden zowel de wensen vanuit redacties als de ervaring van de lezer centraal. Het resultaat is een gebruiksvriendelijke player die een redactie eenvoudig kan plaatsen in artikelen voor web en mobiel. Daarmee biedt het uitgevers een nieuwe positie en aanvullende inkomstenstroom uit de groeiende markt van online videobestedingen.

“We stellen hiermee een extra positie beschikbaar aan premium uitgevers om webcontent (lees: redactie) ten gelde te maken. Voor veel uitgevers blijft het een uitdaging om geld te verdienen met kwalitatieve online content. Vanuit deze wens hebben we samen met techniekpartner Blue Billywig en in samenspraak met een aantal grote Nederlandse uitgevers een nieuw formaat ontwikkeld,” aldus Joost Vosmer, business developer bij Videostrip. Het resultaat is een responsive player met enkele slimme eigenschappen zoals unfold on screen, unmute at mouse over, auto play / auto collapse to disappear. Bovendien is het formaat geschikt voor het groeiend aantal views op mobiel.

Sinds november draait dit nieuwe videoformaat bij een aantal grote uitgevers in het netwerk van Videostrip. Enkele voorbeelden zijn Elsevier en De Ondernemer. Hier is het formaat direct onder de scroll na de tweede of derde alinea geplaatst. De player schaalt automatisch uit op moment dat er 75% in beeld is. Na vertoning van de advertentie sluit de player en verdwijnt weer als geheel.

Jeroen Meeter, directeur van Blue Billywig, over de samenwerking: “Videostrip is een van de eerste grote video-advertentienetwerken, die onze vinding op de juiste waarde schat. Wij zijn ervan overtuigd, dat dit formaat voor uitgevers en adverteerders een hele waardevolle aanvulling op de bestaande formaten zal worden”

Naar aanleiding van de goede resultaten, rollen we dit nieuwe formaat nu breder uit naar andere titels. Voor uitgevers in het netwerk van Videostrip is deze techniek kosteloos beschikbaar binnen de bestaande samenwerking. Nieuwe uitgevers kunnen op verzoek worden aangesloten. Videostrip levert eigen campagnes, van RTL en van diverse netwerken die zijn gekoppeld aan haar SSP.

videostriplogoBluebillywig logo pms

Over Blue Billywig

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top