zondag, november 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Villa Zebra: Labyrint, fascinaties in beeld
Villa Zebra: Labyrint, fascinaties in beeld

Villa Zebra: Labyrint, fascinaties in beeld

  • Nederland
  • Villa Zebra in Rotterdam opent 12 december Labyrint, een tentoonstelling met meer dan alleen kunstwerken. Waar normaal de deuren gesloten blijven en het denk- en maakproces moeilijk te achterhalen is, zijn de ateliers van de deelnemende kunstenaars door Carel van Hees bezocht en gefotografeerd. Deze foto’s, ook onderdeel van de expositie, dragen bij aan de onthulling van de fascinatie van de kunstenaars.
  • Labyrint-flyerbeeld
  • Villa Zebra
  • http://www.villazebra.nl
  • jos@villazebra.nl

Volgens curator Jolanda Bouman is kunst een complex proces: ‘Na het bezoeken van ateliers met kinderen en de belangstelling die zij daar toonden, ontstond het idee om kunstenaars te vragen meer openheid te geven over hun werkwijze. Die openheid is zichtbaar gemaakt in Labyrint. Ik ben benieuwd wat dit met bezoekers doet in relatie tot de kunstwerken’.

Veel kunstenaars zijn eindeloos bezig met hun werken. Dit heeft meestal een aantal kunstwerken tot gevolg. Kleine of grote variaties maken zo’n reeks dynamisch en interessant. Zo zoekt Isabelle Wenzel naar een ideale houding voor een foto binnen 10 seconden. Het werken onder tijdsdruk geeft Isabelle de vrijheid om iets onverwachts te laten gebeuren.

Koen Taselaar vindt experimenteren belangrijk; nieuwe dingen blijven proberen en jezelf keer op keer uitvinden. Hij ziet de kunstwerken die hij maakt als een dominospel. Een proces waarbij het een uit het ander voortkomt. Er zijn van Koen in Labyrint 24 unieke zeefdrukken te zien.

Aan de tentoonstelling nemen deel: Erik de Bree, Hillegon Brunt, Carel van Hees, Jeroen Kuster, Katja Mater, Navid Nuur, Koen Taselaar, Wouter van Reek, Isabelle Wenzel, Rutger Zuydervelt.
Het tentoonstellingsontwerp van Labyrint is gemaakt door DaF-architecten.

Labyrint is mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, Gemeente Rotterdam, Mondriaan Fonds, Stichting DOEN, Stichting Job Dura Fonds en VSBfonds.

Op vrijdag 12 december 2014 om 17:00 uur opent wethouder Adriaan Visser de tentoonstelling Labyrint. De tentoonstelling met workshops voor kinderen van 7 t/m 12 jaar is te bezoeken t/m 17 mei 2015.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top