woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Lifestyle & Mode / Vind jouw lente-look in grote maten herenkleding
Vind jouw lente-look in grote maten herenkleding

Vind jouw lente-look in grote maten herenkleding

  • Nederland
  • Onder andere Wehkamp styliste Marloes Hogenkamp legt uit!
  • Casa Moda polo
  • Marloes Hogenkamp | The Stylizer
  • www.thestylizer.nl
  • marloes@thestylizer.nl

Het is weer lente! Tijd voor kleding in frisse kleuren en prints, en ja! Dat is ook mogelijk in grote maten herenkleding!

Ik hoor vaak het excuus ‘ja maar, zwart kleedt af’ om geen kleur te dragen, helaas gaat deze regel niet altijd op.
Zwart kan afkleden wanneer er zwart in dezelfde tinten gedragen wordt en je de kleur van boven naar onder in elkaar laat overlopen. Wanneer je een duidelijke onderbreking maakt tussen je onder en bovenlichaam door bijv. een verwassen zwart shirt of een riem, kan dit optisch korter en breder maken.

Natuurlijk, ik houd ook van zwart! Een prachtig ensemble geheel in zwart kan een net zo grote statement maken als een kleurrijke outfit. Ik zou het alleen zonde vinden wanneer je de kleur zwart om de verkeerde reden draagt. Laat zwart niet de functie krijgen jezelf ‘weg’ te kleden. Wist je al dat kleur precies dezelfde kracht als zwart kan hebben? Draag je kleding in één kleur of ton-sur-ton (kleding in dezelfde kleurtinten) dan lijk je optisch langer en slanker.

Een regel om te onthouden: Veel contrast in je outfit maakt vaak optisch korter en breder.

Soms is het lastig je weg te vinden in grote maten herenkleding, ik help je een eindje op weg om je lente-look te vinden.

Een kraag zoals bijvoorbeeld bij een overhemd of polo geeft je hals en gezicht een natuurlijke lift. Dit staat prachtig bij mensen met veelal ronde vormen in het gezicht, maar geeft ook iets meer ‘body’ in het bovenlichaam voor mensen bij wie het gewicht meer rond de heupen zit.

We zien dit voorjaar weer veel polo’s in verschillende kleuren. Zorg er bij een polo voor dat de punten van de kraag altijd de stof raken. Een polo komt het beste tot zijn recht wanneer de schoudernaad precies op de schouder valt.

Een overhemd is altijd goed. Ga in je vrije tijd bijvoorbeeld voor een casual denim overhemd en kies bij meer formele gelegenheden zoals een zakenafspraak voor een perfect passend luxer exemplaar in kraakhelder wit of fris blauw.

Let er bij een net overhemd op dat er altijd twee vingers tussen keel en hemd passen. Bij de kraag van het overhemd in grote maat geldt dat de punten altijd de stof moeten raken. Kijk ook net als bij de polo naar de schoudernaden en laat deze niet over de schouders hangen, dit haalt het liftende effect van een overhemd weg.

Zit het gewicht vooral rond je buik? Dit is heel mooi af te kleden door laagjes te dragen. Nu snap ik dat je met warm weer geen t-shirt met overhemd en vest aantrekt, maar dit effect is ook al goed zichtbaar door een grote maat t-shirt met een los gedragen overhemd te combineren, dit kan ook heel goed een overhemd met korte mouw zijn.

Succes met het shoppen voor je nieuwe lente-look!

Marloes Hogenkamp | The Stylizer

w: www.thestylizer.nl

Over Bigmensfashion

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top