woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Vlaams bedrijf zorgt voor drinkbaar water in Tanzaniaans weeshuis
Vlaams bedrijf zorgt voor drinkbaar water in Tanzaniaans weeshuis

Vlaams bedrijf zorgt voor drinkbaar water in Tanzaniaans weeshuis

  • Belgie
  • Nog steeds heeft 11% van de wereldbevolking geen toegang tot drinkbaar water. Materials Consult, gevestigd in het Vlaams-Brabantse Boutersem, stapte mee in een project dat sinds 1 mei een Tanzaniaans weeshuis van drinkbaar water voorziet.
  • Foto Glory Water Pipeline - 1
  • Materials Consult bvba
  • www.materialsconsult.be
  • info@materialsconsult.be
  • Persbericht_Vlaams_bedrijf_zorgt_voor_drinkbaar_water_in_Tanzaniaans_w...

Aan de vooravond van de Wereldwaterdag op 22 maart meldden Unicef en de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie, dat er nog steeds 768 miljoen mensen – goed voor 11% van de wereldbevolking – geen toegang hebben tot drinkbaar water. Onthutsend dat zo iets nog steeds mogelijk is in deze hoogtechnologische tijden. Dringende actie is noodzakelijk. En dat doen deze internationale organisaties. Maar kleine initiatieven kunnen ook een substantiële rol spelen. Als materiaalkundig expertisecentrum is Materials Consult dagelijks betrokken bij studies naar de impact van de waterkwaliteit op duurzaamheid en veiligheid. Dit Vlaamse bedrijf droeg dan ook graag haar steentje bij aan de aanleg van een nieuwe pijpleiding die sinds 1 mei het Glory weeshuis nabij Dar es Salaam, Tanzania, rechtstreekse toegang geeft tot drinkbaar water.

Vroeger werd voor voedselbereiding en persoonlijke hygiëne een beroep gedaan op regenwater, opgeslagen in jerrycans, zonder verdere behandeling en controle op de kwaliteit. Dankzij initiatiefneemster Suzanne ter Haar, de NGO Art in Tanzania en de lokale bevolking is daar nu verandering in gekomen. De pijpleiding levert immers niet alleen drinkbaar water aan het weeshuis, maar ook voor de hele gemeenschap er rond. Een mooi voorbeeld van hoe een kleinschalig initiatief tot een gigantische verbetering kan leiden voor vele mensen.

Materials Consult is dan ook verheugd dat zij samen met LievenseCSO en LSNed konden bijdragen aan het nodige budget om de weeskinderen, hun begeleiders en de lokale gemeenschap nu van gezond en drinkbaar water te voorzien.

Verdere informatie:

Over de Glory Water Pipeline

Persbericht Unicef naar aanleiding van de Wereldwaterdag

Voor meer informatie:

Dr. ir. Frans Vos

zaakvoerder Materials Consult bvba

tel. +32.16.40.21.53

GSM +32.473.38.06.98

Malendriesstraat 70

3370 Boutersem-Kerkom

België

Over FransVos

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top