vrijdag, april 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Vlaams Minister Hilde Crevits bezoekt Soai Rap werken nabij Ho Chi Minh City
Vlaams Minister Hilde Crevits bezoekt Soai Rap werken nabij Ho Chi Minh City

Vlaams Minister Hilde Crevits bezoekt Soai Rap werken nabij Ho Chi Minh City

  • Internationale
  • In het kader van de havenhandelsmissie van Vlaams Minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits werd vandaag een bezoek gebracht aan het cruciale Soai Rap project en DEME’s sleephopperzuiger ‘Uilenspiegel’ die er de werken realiseert.
  • DEME
  • http://www.deme.be
  • info@deme.be
  • http://www.deme.be/Press/press_item.asp?iID=325

Het Soai Rap project wordt uitgevoerd in opdracht van het ‘Management Board for Soai Rap Navigation Channel Dredging Investment Project’ van het Vietnamese ministerie van Vervoer. Het moet grotere schepen toelaten de Soai Rap rivier te bevaren en via deze vaarroute de haven Hiep Phuoc Port in Ho Chi Minh City en ook de havens gelegen aan de Saigonrivier te bedienen.

Na een hartelijke ontvangst op de site van de Saigon Premier Container Terminal (SPCT) ging de Minister aan boord van sleephopperzuiger ‘Uilenspiegel’.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits benadrukte in haar speech de goede contacten tussen Vlaanderen en Vietnam in de maritieme sector.

“De baggerwerken door de dredger ‘Uilenspiegel’ van DEME zijn spectaculair hier in Soai Rap. Die zijn technisch hoogstaand en bieden een duurzame oplossing. Dit project bewijst bovendien de goede samenwerking met Vietnam. Onze baggeraars zijn wereldklasse. Ik hoop dan ook dat Vietnam blijft beroep doen op onze expertise voor de grote projecten die hier op stapel staan.”

In zijn toespraak dankte CEO Alain Bernard de Vietnamese, Belgische en Vlaamse regeringen voor hun geloof en engagement in dit project en benadrukte hij ook het jarenlange vertrouwen dat Dredging International in Vietnam mocht opbouwen tijdens de vijftien jaar dat het er actief is.

Het project zal ten goede komen aan de ganse Mekongdelta. Het zorgt voor extra werkgelegenheid en een boost van mogelijkheden voor de logistieke sector in Ho Chi Minh City maar realiseert ook heel wat nieuwe opportuniteiten voor havenontwikkeling en havenuitbating in de provincies Long’An en Tien Giang.

Op 26 juni 2012 wist de joint venture Dredging International NV – Construction Consultation JSC for Maritime Building het contract in de wacht te slepen voor fase 2 van de verdieping en verbreding van de Soai Rap rivier naar Hiep Phuoc Port in Ho Chi Minh City. Het Soai Rap-kanaal wordt uitgebaggerd over een lengte van 54 km tot op een diepte van 9,5m om maximaal geladen schepen met een draagvermogen tot 30.000 DWT en gedeeltelijk geladen schepen tot 50.000 DWT doorgang te bieden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top