donderdag, oktober 28, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / ‘Vluchtelingen gevoerd als dieren’
‘Vluchtelingen gevoerd als dieren’

‘Vluchtelingen gevoerd als dieren’

  • Europa
  • Er zijn beelden opgedoken van de beroerde omstandigheden in een opvangcentrum in het Hongaarse Röszke. Er is te zien hoe vluchtelingen hun eten toegeworpen krijgen door agenten. ,,Voedertijd voor Syrische vluchtelingen, onmenselijk", schrijft Peter Bouckaert, directeur van Human Rights Watch op Twitter.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjx8g5wulfyx/nieuws/vluchtelingen_gevoerd_als_dieren?ctx=vhsjhdfktnpb&tab=0

In het kamp aan de grens met Servië komen er elke dag duizenden vluchtelingen bij. Eerder lieten Human Rights Watch en Artsen zonder Grenzen weten dat de omstandigheden er verschrikkelijk zijn. De Hongaarse autoriteiten zijn vrijdag een onderzoek begonnen.

Volgens Hongaarse mensenrechtenactivisten is een catastrofe in het kamp maar net voorkomen dankzij tussenkomst van een groep vrijwilligers. Ze beschuldigen de autoriteiten in het land van massale mensenrechtenschending. Ook vrezen ze dat talloze vluchtelingen die dinsdag in het kamp aankomen, zullen worden vastgehouden. “Kerken en andere grote hulporganisaties als het Rode Kruis houden zich opvallend afzijdig in de humanitaire hulp aan vluchtelingen in Europa. De oorzaak hiervan is dat de regering een xenofobe haatcampagne leidt”, aldus een woordvoerder van het Hongaarse Helsinki Comité voor Mensenrechten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top