dinsdag, maart 9, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / VN-resolutie aangenomen tegen geweld tegen vrouwen
VN-resolutie aangenomen tegen geweld tegen vrouwen

VN-resolutie aangenomen tegen geweld tegen vrouwen

  • Internationale
  • De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft maandag een resolutie aangenomen om geweld tegen vrouwen uit te bannen. De resolutie is een Nederlands-Frans initiatief, waarin landen worden opgeroepen vrouwen te beschermen tegen alle vormen van geweld door te investeren in zowel preventie als de bestrijding van straffeloosheid.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/11/24/vn-resolutie-aangenomen-tegen-geweld-tegen-vrouwen.html

‘De vrouwenhaat in de wereld is schrikbarend toegenomen. Het is daarom goed dat al deze landen laten zien dat ze het bestrijden van geweld tegen vrouwen belangrijk vinden’, aldus minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. ‘Er is nog veel werk te verzetten om de positie van vrouwen wereldwijd te verbeteren. Daarom blijft Nederland hier aandacht voor vragen.’

In de resolutie spreken de Verenigde Naties hun zorg uit over het enorme aantal vrouwelijke vluchtelingen en ontheemden in de wereld. ‘Zij zijn extra kwetsbaar voor seksueel en fysiek misbruik, geweld, exploitatie en discriminatie en verdienden dus onze onverdeelde aandacht’, vindt Koenders.

De resolutie veroordeelt ook het geweld van extremistische groepen tegen de burgerbevolking, waaronder vrouwen en kinderen. De Verenigde Naties roepen landen op hun inzet te intensiveren om gewelddadig extremisme tegen te gaan. ‘Religie, cultuur en traditie mogen nooit als excuus worden gebruikt voor geweld tegen vrouwen’, zegt de minister.

Nederland en Frankrijk hebben lang en intensief onderhandeld om de resolutie door alle VN-lidstaten aangenomen te krijgen. Hoewel resoluties niet juridisch bindend zijn, zorgen zij wel voor internationale aandacht, met een sterk moreel en politiek gewicht. De bestrijding van geweld tegen vrouwen is een kernpunt van het Nederlandse mensenrechtenbeleid.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top