woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / VN Vluchtelingenorganisatie tekent voor 10.000 plat verpakte onderkomens
VN Vluchtelingenorganisatie tekent voor 10.000 plat verpakte onderkomens

VN Vluchtelingenorganisatie tekent voor 10.000 plat verpakte onderkomens

  • Internationale
  • Een bijzondere samenwerking tussen de IKEA Foundation en de VN Vluchtelingenorganisatie (UNHCR) heeft geleid tot veiliger, innovatief en duurzaam onderdak voor vluchtelingen over de hele wereld.
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/foundation-pakketten

De plat verpakte onderkomens zijn getest door vluchtelingen in Irak en Ethiopië en worden binnenkort in productie genomen. UNHCR sloot een raamovereenkomst met de sociale onderneming ‘Better Shelter’ voor de afname van 10.000 onderkomens. Better Shelter is een initiatief van de Housing for All Foundation, een non-profit stichting opgericht door de IKEA Foundation. Lees meer op Inside:

UNHCR, Better Shelter en de IKEA Foundation hebben de handen ineengeslagen om miljoenen vluchtelingen een veiliger en waardiger onderkomen te bieden. Uitgangspunt van het ontwerpproces waren de behoeftes van de uiteindelijke bewoners. Als baanbrekend voorbeeld van democratisch design (de combinatie van vorm, functie, kwaliteit, duurzaamheid en een lage prijs) is het prototype getest door 40 vluchtelingenfamilies in Irak en Ethiopië. Op basis van hun ervaringen is het ontwerp verbeterd. Het resultaat – de Better Shelter – wordt binnenkort op grote schaal in productie genomen. UNHCR voorziet komende zomer duizenden gezinnen in vluchtelingenkampen van de nieuwe onderkomens.

Zonne-energie

De ‘Better Shelter’ is een tijdelijk onderkomen waarbij tijdens het ontwerpproces veel aandacht is besteed aan transport, volume, gewicht, prijs, veiligheid en comfort. Het onderkomen kan op locatie gemonteerd worden zonder dat er extra gereedschap voor nodig is. Ook is de Better Shelter voorzien van een zonnepaneel en een lamp op zonne-energie, zodat er ook na zonsondergang voldoende licht is. De verwachte levensduur van een Better Shelter is drie jaar.

“Better Shelter voorziet UNHCR in 2015 van 10.000 units en dit is nog maar het begin. We blijven de Better Shelter en ook andere oplossingen voor vluchtelingen ontwikkelen. Innovatie is onze drijvende kracht”, vertelt Johan Karlsson, Head of Business Development, Better Shelter.

“De Better Shelter is een geweldige ontwikkeling op het gebied van humanitair onderdak en vertegenwoordigt een belangrijke en hoognodige toevoeging aan het beschikbare aanbod voor vluchtelingen. De uitrol garandeert drastische verbeteringen in de levens van veel mensen die getroffen zijn door een ramp”, vertelt Shaun Scales, Chief of Shelter and Settlement, UNHCR.

“Het centraal stellen van de behoeftes van gezinnen is een prachtig voorbeeld van hoe democratisch design gebruikt kan worden voor humanitaire hulp. We zijn ontzettend trots dat de Better Shelter gezinnen en kinderen een veiliger thuis kan bieden”, zegt Jonathan Spampinato, Head of Strategic Planning and Communications IKEA Foundation.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top