donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / VNG: Gemeenten en aanbieders vinden afspraken zorg belangrijker dan datum
VNG: Gemeenten en aanbieders vinden afspraken zorg belangrijker dan datum

VNG: Gemeenten en aanbieders vinden afspraken zorg belangrijker dan datum

  • Nederland
  • Gemeenten doen er samen met zorgaanbieders alles aan om per januari goede zorg te bieden en zorgcontinuïteit te borgen.
  • VNG
  • http://www.vng.nl
  • informatiecentrum@vng.nl
  • http://www.vng.nl/persberichten/14-10-31/gemeenten-en-aanbieders-vinden-afspraken-zorg-belangrijker-dan-datum

Uit onderzoek van de VNG blijkt dat nagenoeg alle contracten voor jeugdhulp in november gereed zullen zijn. Bijna de helft heeft het vóór november gereed, de rest in november. Vaak blijkt dat gemeenten en aanbieders afspraken hebben gemaakt over goede zorg maar dat de contractuele ondertekening hiervan op een later moment in de komende periode plaats vindt. De vertraging is te wijten aan het feit dat gegevens over cliënten laat beschikbaar waren, en het aanvankelijk toegewezen budget te krap bleek.

Belemmeringen opheffen

Gemeenten en aanbieders konden pas laat starten met het maken van concrete afspraken, omdat rijksgegevens over cliënten pas laat beschikbaar kwamen. De gegevens die gemeenten ontvingen bleken vervolgens niet overeen te komen met de gegevens waarover de zorgaanbieders beschikten. Nadat deze belemmeringen waren opgeheven, konden concrete afspraken over zorg voor kinderen snel worden gemaakt.

Annemarie Jorritsma, voorzitter VNG: “Dat de afgesproken datum niet overal wordt gehaald is spijtig. Maar het doel is niet het halen van een datum, maar het maken van goede afspraken over de zorg voor je inwoners. Iedereen die nu zorg ontvangt, krijgt die in 2015 ook. Dat is niet alleen wettelijk geborgd, maar ook de ambitie van alle gemeenten.”

Borging zorgcontinuering

Knelpunt in de inkoop van jeugdhulp blijft het budget dat het Rijk beschikbaar heeft gesteld voor jeugdhulp. Naar verwachting is in 2015 de vraag naar jeugdhulp groter dan het budget dat gemeenten hiervoor hebben gekregen. Het Rijk heeft aangegeven bij te schieten wanneer dit inderdaad het geval blijkt. Voorop staat immers altijd dat iedereen die nu zorg krijgt, dit in 2015 ook krijgt.

Het onderzoek van de VNG zal vrijdagmiddag worden gepubliceerd op www.vng.nl

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top