zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / VNG: Iedereen heeft recht op bed, bad en brood
VNG: Iedereen heeft recht op bed, bad en brood

VNG: Iedereen heeft recht op bed, bad en brood

  • Nederland
  • De VNG constateert dat de uitspraak van het Europees Comité van Ministers van afgelopen woensdag over de bed-bad-broodregeling bevestigt dat iedereen in Nederland recht heeft op bed bad en brood. Nederland moet hier nu zelf invulling aan gaan geven. De VNG bepleit al veel langer een sobere opvang voor uitgeprocedeerden en roept het Kabinet op om hierover afspraken met haar te maken.
  • VNG
  • http://www.vng.nl
  • informatiecentrum@vng.nl
  • http://www.vng.nl/persberichten/15-04-16/iedereen-heeft-recht-op-bed-bad-en-brood

De VNG heeft een aantal maanden geleden al voorstellen gedaan over een uiterst sobere bed-bad-broodopvang voor alle vreemdelingen en daarnaast alleen een opvang-plus voorziening voor zieke en kwetsbare vreemdelingen. Toenmalig staatssecretaris Teeven zei te willen wachten met overleg tot de uitspraak van het Europees Comité van Ministers bekend zou zijn. Dat is nu het geval.

Vanaf december 2014 bieden gemeenten al bed-bad-broodopvang. Ze zijn daartoe verplicht door een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep (CRvB). Die luidde dat gemeenten sobere opvang aan uitgeprocedeerden moeten bieden tot 2 maanden nadat het Comité van Ministers de uitspraak van het ECSR heeft beoordeeld. Teeven heeft gemeenten destijds wel een vergoeding toegezegd voor de opvang maar wilde pas na de uitspraak de vorm en hoogte van het bedrag bepalen.

De VNG is benieuwd naar de opvattingen van het Kabinet en biedt aan mee te denken bij het zoeken van een oplossing. Daarnaast wil de VNG nu zo snel mogelijk in overleg met de nieuwe staatssecretaris om een kostendekkende vergoeding vast te kunnen stellen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top