zaterdag, januari 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / VNG: Meevaller VWS moet einde maken aan principiële bezuinigingsdiscussie
VNG: Meevaller VWS moet einde maken aan principiële bezuinigingsdiscussie

VNG: Meevaller VWS moet einde maken aan principiële bezuinigingsdiscussie

  • Nederland
  • Nu blijkt dat het ministerie van VWS een miljardenmeevaller heeft, gaat de VNG er vanuit dat het kabinet zich een betrouwbare partner zal tonen en zich zal houden aan eerder gemaakte budgetafspraken voor Jeugd en Wmo. De meevaller biedt VWS mogelijkheden om zijn budgettaire problemen op langdurige zorg op te lossen zonder dat mensen die zorg en ondersteuning van gemeenten nodig hebben daar de dupe van worden.
  • VNG
  • http://www.vng.nl
  • informatiecentrum@vng.nl
  • http://www.vng.nl/persberichten/15-05-20/vng-meevaller-vws-moet-einde-maken-aan-principiele-bezuinigingsdiscussie

De VNG en het kabinet staan al weken lijnrecht tegenover elkaar in een principiële discussie over kabinetsplannen om structureel € 435 miljoen te bezuinigen op de budgetten voor Jeugd en Wmo. Het kabinet wil zelfs dat gemeenten dit jaar € 270 miljoen aan het Rijk teruggeven. Het ministerie van VWS wilde met deze bezuinigingen een gat in de eigen begroting dichten. De VNG vindt deze bezuinigingen principieel onjuist, omdat ze betekenen dat het kabinet breekt met financiële afspraken en bovendien de doelen van de hervorming van de langdurige zorg in gevaar brengt.

Als het ministerie zijn budgettaire problemen alsnog afwentelt op gemeenten, dan leidt dat tot wachtlijsten of zelfs sluiting van voorzieningen, onnodige doorverwijzingen naar duurdere Wlz-zorg en financiële problemen bij gemeenten. Dat is voor onze inwoners onacceptabel.

Morgen spreekt de VNG opnieuw met het kabinet.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top