dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / VNG: Rijk heft onnodig belasting bij gemeenten die samenwerken
VNG: Rijk heft onnodig belasting bij gemeenten die samenwerken

VNG: Rijk heft onnodig belasting bij gemeenten die samenwerken

  • Nederland
  • VNG-voorzitter Jorritsma wil niet dat samenwerkende gemeenten duurder uit zijn Gemeenten die bepaalde taken gezamenlijk uitvoeren betalen meer btw aan het Rijk dan gemeenten die dezelfde taken in eigen beheer houden. Gemeenten zijn dus duurder uit als ze samenwerken, terwijl het Rijk juist wil dat gemeenten méér samenwerken. De VNG trekt opnieuw aan de bel bij de staatssecretaris van Financiën om dit probleem op te lossen.
  • VNG
  • http://www.vng.nl
  • informatiecentrum@vng.nl
  • http://www.vng.nl/persberichten/14-06-10/rijk-heft-onnodig-belasting-bij-gemeenten-die-samenwerken

De VNG heeft al meerdere malen aangekaart dat deze btw-nadelen de samenwerking tussen gemeenten belemmeren, maar na anderhalf jaar is er nog geen oplossing. Omdat het belangrijk is dat die er wel snel komt, heeft de VNG de materie voorgelegd aan een btw-expert en aan een hoogleraar belastingrecht. Zij concluderen beiden dat er mogelijkheden zijn om deze kostenpost voor gemeenten weg te nemen. De VNG dringt er daarom nogmaals bij het kabinet op aan om hier voortvarend mee aan de slag te gaan.

Gemeenten werken op allerlei terreinen met elkaar samen, zoals de decentralisaties op het gebied van werk, zorg en jeugd. Het moet niet zo zijn dat dit de gemeenten – en dus de belastingbetaler – onnodig geld kost. De VNG vraagt het kabinet om voor de Algemene Ledenvergadering van de VNG op 18 juni a.s. met een kostenneutrale oplossing te komen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top