dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Vodafoneklanten bellen op windenergie
Vodafoneklanten bellen op windenergie

Vodafoneklanten bellen op windenergie

  • Nederland
  • 100% windenergie voor netwerk, winkels en kantoren.
  • Vodafone
  • http://www.vodafone.nl
  • info@vodafone.nl

Vodafone Nederland stapt voor 100 procent over op windenergie. Naar aanleiding van onderzoek van Greenpeace Nederland verruilt de operator waterkrachtenergie uit Scandinavië voor een duurzamere variant. De windparken Irene Vorrink (Flevoland), De Bjirmen (Friesland) en op de Maasvlakte (Zuid-Holland) gaan de mobiele 2G-, 3G- en 4G-netwerken, de winkels en kantoren van de telecomprovider van Nederlandse windenergie voorzien.

In de zoektocht naar een duurzamere energievariant is Vodafone met Greenpeace in gesprek geweest over verschillende energievoorzieningen en -leveranciers en hoe die bijdragen aan een schoner leefklimaat. Vodafone heeft bij zijn keuze rekening gehouden met onder andere de benodigde stroomcapaciteit en de mogelijkheid om een grote hoeveelheid aansluitpunten in Nederland administratief te kunnen borgen. Windenergie komt als uiteindelijke winnaar uit de bus. Deze energievariant wordt, in tegenstelling tot waterkrachtenergie, in Nederland geproduceerd en is volledig C02-neutraal.

Martin de Jong, duurzaamheidsmanager bij Vodafone Nederland: “In tijden van financiële tegenwind is het extra uitdagend draagvlak te creëren voor investeringen in duurzame oplossingen. En dat is gelukt! De stap van waterkracht- naar windenergie biedt een substantiële bijdrage aan de doelen die Vodafone zichzelf gesteld heeft: 50 procent minder C02-uitstoot in 2020 vergeleken met 2007. Door de vergroening van het volledige elektriciteitsverbruik kan zelfs gesteld worden dat dit doel gehaald is, maar wij beseffen dat inkopen van groene stroom slechts een onderdeel is in de totale benadering van C02-reductie.”

Sanne van Keulen, woordvoerder bij Greenpeace: “Het is goed om te zien dat Vodafone woorden omzet in daden en kiest voor groene stroom van windparken. Dat bewijst dat er bedrijven zijn die zich hardmaken voor een steeds duurzamere energievoorziening in Nederland.”

Zoals Nu.nl al meldt vandaag naar aanleiding van de advertenties van NEM, verdient niet alle groene stroom het predicaat ‘duurzaam’. Niet alleen biomassa, maar ook groene stroom uit waterkrachtcentrales en de daaraan gekoppelde certificaten worden als minder duurzaam gezien door o.a. Greenpeace. Dit is precies de reden waarom Vodafone heeft besloten om in plaats van waterkracht, over te gaan op windenergie van Nederlandse bodem. Dankzij de controle van Certiq en het verkrijgen van zogenoemde Garanties Van Oorsprong is Vodafone verzekerd dat deze elektriciteit ook echt donkergroen is.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top