zondag, juli 12, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Voertuigen zwaarder dan 3,5 ton niet toegestaan op Merwedebrug
Voertuigen zwaarder dan 3,5 ton niet toegestaan op Merwedebrug

Voertuigen zwaarder dan 3,5 ton niet toegestaan op Merwedebrug

  • Nederland
  • Uit nader onderzoek naar haarscheurtjes in de draagbalken van de zuidelijke boog van de Merwedebrug, blijkt dat de situatie hier ernstiger is dan bij de noordelijke boog. Rijkswaterstaat heeft daarom uit veiligheidsoverwegingen besloten om met ingang van dinsdag 11 oktober geen voertuigen meer toe te laten die zwaarder zijn dan 3,5 ton. Dit om verdere overbelasting van de brug te voorkomen.
  • Rijkswaterstaat
  • info@rijkswaterstaat.nl

Het betreft dus alle voertuigen zwaarder dan 3,5 ton (3.500 kg). De brug blijft normaal beschikbaar voor personenauto’s.

Versteviging

Op grond van de eerste onderzoeksresultaten had Rijkswaterstaat al besloten om binnen nu en twee maanden de brug aan de onderkant te verstevigen. Op dit moment wordt onderzocht of dit nog versneld kan worden.

Onderzoek

In verband met de verbreding van de A27 is onder andere gekeken naar de belastbaarheid van de 55 jaar oude Merwedebrug. Uit de berekeningen bleek dat de stalen draagbalken van de brug mogelijk tekenen van overbelasting vertonen. Na diverse metingen en een visuele inspectie is besloten tot nader onderzoek. Uit voorzorg had Rijkswaterstaat vorige week al besloten om geen extreem zwaar verkeer toe te laten op de brug. Nu er ook onderzoek aan de tweede boog is verricht is dit verbod uitgebreid tot alle voertuigen zwaarder dan 3,5 ton.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top