maandag, november 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / VolkerStevin vernieuwt haven vliegdekschepen
VolkerStevin vernieuwt haven vliegdekschepen

VolkerStevin vernieuwt haven vliegdekschepen

 • Nederland
 • VolkerStevin (VolkerWessels) heeft een ontwerp- en bouwcontract van €47,5 miljoen gekregen voor de reconstructie van de havendam van de marinebasis Portsmouth (HMNB Portsmouth). Op deze basis worden de nieuwe vliegdekschepen van de Queen Elizabeth-klasse gestationeerd.
 • Koninklijke Volker Wessels Stevin nv
 • http://www.volkerwessels.com
 • info@volkerwessels.com
 • http://www.volkerwessels.com/nl/nieuws/detail/volkerstevin-vernieuwt-haven-vliegdekschepen

Vliegdekschepen

HMNB Portsmouth wordt de thuisbasis van twee nieuwe vliegdekschepen, de HMS Queen Elizabeth en de HMS Prince Of Wales, de grootste schepen die ooit voor de Britse marine zijn gebouwd. Omdat het enorme vliegdek ver buiten de scheepsromp uitsteekt zijn aanzienlijke aanpassingen nodig aan de infrastructuur van de havendam. VolkerStevin gaat deze realiseren.

De Middle Slip-havendam heeft sinds de oorspronkelijke aanleg ervan in de jaren twintig van de vorige eeuw al diverse wijzigingen ondergaan, waaronder een uitgebreide aanpassing en renovatie in de jaren zeventig. VolkerStevin is er als hoofdaannemer voor verantwoordelijk dat de havendam aan de vereiste standaarden voldoet.

Werkzaamheden

 • Renoveren en verbeteren van de bestaande havendam en afmeervoorzieningen, waaronder het aanbrengen van stootranden en het verbeteren van de infrastructuur aan de wal.
 • Aanbrengen van wijzigingen aan de zijkant van de havendam ten behoeve van andere scheepstypen.
 • Aanleggen van een speciale hoogspanningsinstallatie voor stroomvoorziening, met bijbehorende transformatoren en frequentieomvormers aan de wal, inclusief een voorziening voor koppeling met de scheepssystemen.
 • Renoveren en verbeteren van het bestaande drinkwatersysteem.
 • Aanleggen van navigatiehulpmiddelen die het schepen mogelijk maken het verlegde toegangskanaal en de haven van Portsmouth veilig in en uit te varen.

Aanleg & oplevering

VolkerStevin werkt voor de aanleg van dit project samen met Volker Stevin International (ook VolkerWessels), en voor het ontwerp met CH2M.
De aanleg begint in april 2015 en is naar verwachting in oktober 2016 klaar.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top