maandag, april 12, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / VolkerWessels: Sluisdeuren 2de Julianasluis geplaatst
VolkerWessels: Sluisdeuren 2de Julianasluis geplaatst

VolkerWessels: Sluisdeuren 2de Julianasluis geplaatst

  • Nederland
  • Een belangrijke mijlpaal voor de nieuwe Julianasluis in Gouda. De vier sluisdeuren krijgen een plek in de 2de Julianasluis. De deuren zijn 40 ton per stuk en hebben een omvang van 10 meter bij 8 meter. De klus wordt uitgevoerd door VolkerWessels dochter Van Hattum en Blankevoort.
  • Julianasluis01
  • Koninklijke Volker Wessels Stevin nv
  • http://www.volkerwessels.com
  • info@volkerwessels.com
  • http://www.volkerwessels.com/meertalig/nieuws/sluisdeuren-2de-julianasluis-geplaatst

Julianasluis

De Julianasluis in Gouda is een belangrijke schakel in de vaarroute tussen Rotterdam en Amsterdam. Door de aanleg van een tweede sluis (naast de bestaande) wordt beroeps- en recreatievaart van elkaar gescheiden. Dit vergroot de veiligheid en zorgt ervoor dat wanneer één sluis in storing of onderhoud is, de andere sluis gebruikt kan worden. De tweede sluis is breder en dieper dan de bestaande sluis.

Werkzaamheden

Het sluisproject wordt uitgevoerd door Van Hattum en Blankevoort. Het werk bestaat onder andere uit de aanleg van de tweede sluis, herinrichting van het sluiseiland, de kade en de aanwezige speeltuin. De bestaande sluis heeft afmetingen van 115×12 meter. De nieuwe sluis is 2 meter breder. Over de zogeheten sluiskolk worden twee beweegbare bruggen aangelegd.

Bewuste Bouwer

Als Bewuste Bouwer verzorgt Van Hattum en Blankevoort de bouwcommunicatie. Speciale aandacht gaat uit naar het (behoud van het) monumentale bedieningsgebouw en de lokale natuur. In de omgeving komt de rivierdonderpad voor. Waar hun leefgebied wordt verstoord door de aanleg van sluis en voorhavens, wordt de rivierdonderpad gevangen en verplaatst. Ter compensatie wordt langs het eiland een oever geschikt gemaakt als nieuw leefgebied.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top