woensdag, oktober 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / VolkerWessels Telecom bouwt grootste kerstboom ter wereld
VolkerWessels Telecom bouwt grootste kerstboom ter wereld

VolkerWessels Telecom bouwt grootste kerstboom ter wereld

  • Nederland
  • De ‘Grootste Kerstboom ter Wereld' is weer opgetuigd. Vandaag worden de laatste lampen, die de zendmast in IJsselstein omtoveren tot kerstboom, opgehangen door VolkerWessels Telecom.. Vannacht wordt het toplicht, oftewel de piek, op de zendmast geplaatst. De boom is dan gereed om op zaterdag 7 december officieel te worden ontstoken.
  • Kerstboom1
  • Koninklijke Volker Wessels Stevin nv
  • http://www.volkerwessels.com
  • info@volkerwessels.com
  • http://www.volkerwessels.com/meertalig/nieuws/volkerwessels-telecom-bouwt-grootste-kerstboom-ter-wereld

Bijzondere klus

VolkerWessels Telecom heeft jarenlange ervaring met werken op hoogte en het (her)bouwen van zendmasten. Daarom is het werk aan de Gebrandytoren in IJsselstein geen onbekend terrein. Toch is het ombouwen van deze zendmast tot kerstboom voor ons elke keer een bijzondere klus. Dit komt door de speciale functie die de mast in de maand december heeft. De lampen van de boom zijn tijdens de donkere decemberdagen vanaf heinde en ver te zien.

Toplicht

Als de weersomstandigheden gunstig zijn, ronden wij de werkzaamheden in twee weken af. Na Driekoningen is het dan ook aan de medewerkers van VolkerWessels Telecom om de lampen te demonteren. In totaal zijn 12 tuidraden gespannen met ruim 120 lampen. Op ieder niveau is een lier geplaatst waarmee de tuien omhoog zijn gehesen. Daarna zijn de kunststof draden met lampen met behulp van een kleine lier omhoog getrokken en aan de toren bevestigd. Vervolgens zijn deze draden afgespannen op een verzwaarde container onderaan de zendmast. Het toplicht van de boom wordt pas vannacht geplaatst op 372 meter hoogte. Dan zijn de antennes uitgeschakeld en kunnen wij veilig en stralingsvrij werken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top