vrijdag, oktober 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Voordelen flexibele werkplek nog onderbelicht
Voordelen flexibele werkplek nog onderbelicht

Voordelen flexibele werkplek nog onderbelicht

  • Nederland
  • Onderzoek laat zien dat obstakels in thuiswerken blijven bestaan Ondanks een veelheid aan campagnes om flexibeler te gaan werken, is de plek bij de werkgever op kantoor nog steeds de norm. Veel mensen (44%) werken nooit op een andere locatie dan op één van de kantoren van hun organisatie. Slechts een vijfde van de werknemers zegt hoofdzakelijk vanuit andere locaties te werken dan vanuit het bedrijf zelf, terwijl er met flexibele werkplekken veel geld kan worden bespaard.
  • Regus
  • http://www.regus.com
  • andrew.brown@regus.com
  • http://www.regus.presscentre.com/Content/Detail.aspx?ReleaseID=18642&NewsAreaID=2

Dat blijkt uit een onderzoek van Kien in opdracht van Regus, ‘s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekoplossingen. Als mensen elders werken dan op het bedrijfskantoor, is dat vooral thuis (55%).

Tom Tempelman, algemeen directeur bij Regus Nederland zegt hierover: “Terwijl de meerderheid aangeeft thuis te werken als ze niet op kantoor werken, geeft de helft van de ondervraagden aan dat thuiswerken niet productief is. Grootste reden hiervoor is de verleiding om andere zaken te gaan doen. Overigens pakt het beeld dat vooral vrouwen thuis willen werken om dat te kunnen combineren met zorgtaken in de praktijk toch anders uit. Uit ons onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen zeggen vaker op kantoor te werken dan mannen (49% versus 29%).”

Flexibele werkplek

Het kantoor wordt door 67% van de ondervraagden als meest ideale werkplek gezien omdat je daar het meest productief kunt zijn. Het maakt niet uit of dat nu het hoofdkantoor is of een flexibele werkplek elders. Met de herfst- en wintermaanden voor de deur willen de meeste forenzen toch zo snel mogelijk op een kantoor zijn. Vooral jongeren, de generatie Y, werken veel makkelijker op een flexibele werkplek buiten het hoofdkantoor dan de generatie X (57% versus 48%).

Collega’s belangrijk

Belangrijk is het hebben van collega’s, of dat nu bij het bedrijf is of op een flexibele kantoorlocatie, omdat het gezelliger is en om te kunnen socializen (54%). Bovendien kun je collega’s ook om hulp en advies vragen, vindt 48%. Daarnaast is het werken met collega’s inspirerend, kun je een beroep doen op hun creativiteit, krijg je steun en kun je bij hen je verhaal kwijt en kunnen collega’s zaken beter uitleggen. Thuis is dat allemaal moeilijker te realiseren.

Thuiswerken niet ideaal

Thuiswerken lijkt ideaal, maar is het volgens velen nog steeds niet. Naast de verleiding om thuis iets anders te gaan doen dan werken, vindt 39% de aanwezigheid van kinderen of andere gezinsleden een probleem om productief te zijn. Daarnaast is 25% van mening dat technische problemen remmend werken op de productiviteit. Andere zaken die worden genoemd zijn concentratieproblemen, onverwacht bezoek, geen toegang tot bedrijfsdocumentatie, het ontbreken van een goede werkplek en slechte voorzieningen en apparatuur.

Tom Tempelman van Regus voegt toe: “Juist deze obstakels neemt Regus weg door het aanbieden van professionele werkplekken met ergonomisch meubilair en de nieuwste technologiën.”

- See more at: http://www.regus.presscentre.com/Content/Detail.aspx?ReleaseID=18642&NewsAreaID=2#sthash.gxlmzMGm.dpuf

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top