woensdag, maart 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Voortgemak helpt Twentenaren waar reguliere thuiszorg tekort schiet
Voortgemak helpt Twentenaren waar reguliere thuiszorg tekort schiet

Voortgemak helpt Twentenaren waar reguliere thuiszorg tekort schiet

  • Nederland
  • Op 30 juni 2014 gaat in de regio Twente Voortgemak van start. Voortgemak wil mensen helpen langer zelfstandig te blijven wonen en actief te zijn; onafhankelijk van familieleden, kennissen of buren. Voortgemak wil haar cliënten ondersteunen met betaalbare diensten op maat en bemiddelt tussen hulpvrager en hulpverlener.
  • logo voortgemak
  • Voortgemak
  • www.voortgemak.nl
  • info@voortgemak.nl
  • Noot voor redacties: Maik Wendels 06-13268769 info@voortgemak.nl

Op 30 juni 2014 gaat in de regio Twente Voortgemak van start. Voortgemak wil mensen helpen langer zelfstandig te blijven wonen en actief te zijn; onafhankelijk van familieleden, kennissen of buren. Voortgemak wil haar cliënten ondersteunen met betaalbare diensten op maat en bemiddelt tussen hulpvrager en hulpverlener.

Waarom Voortgemak?

Tegenwoordig wordt het steeds moeilijker om mensen die het nodig hebben de juiste aandacht te geven. De regering wil dat zij zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis blijven wonen, en wil het aantal verzorgingstehuizen terugdringen.

Vanaf 1 januari 2015 hebben mensen met een persoonsgebonden budget geen recht meer op hulp in de huishouding en begeleiding. Voor deze werkzaamheden moet men zelf gaan betalen of er moet mantelzorg ingeschakeld worden.

Er is echter een grote groep mensen met een beperking die geen mantelzorger kunnen inschakelen omdat zij geen naaste familie of kennissen hebben. Soms zijn deze al overleden, of ze wonen niet in de buurt. Ook kan niet iedereen goed met zijn buren overweg en wil niet iedereen van hen afhankelijk zijn. Hierdoor kan iemand vereenzamen en komt hij of zij de deur niet meer uit.

Passende hulp waar dat nodig is

Voortgemak wil mensen met een beperking, zoals mensen met een handicap, chronisch zieken of ouderen, helpen langer zelfstandig te blijven wonen. Actief en niet afhankelijk van familieleden, kennissen of buren. Dit doet zij door het aanbieden van een breed scala aan diensten waaronder het uitlaten van de hond, hulp in de huishouding, het samen boodschappen doen of het regelen van een gezelschapsdame of –heer.

Indien de hulpvraag niet onder de AWBZ of WMO-zorg valt kan Voortgemak een passende en betaalbare oplossing bieden. De diensten worden aangeboden in een arrangement met een vast, concurrerend, uurtarief.

Voortgemak biedt diensten en huishoudelijke hulp op particuliere basis. Dit houdt in, dat er geen indicatie nodig is.

Over Voortgemak

Voortgemak wil haar klanten de tijd en aandacht geven waar dat nodig is en levert klantgerichte en klantgevraagde diensten en kan daarbij ook aan minder gangbare verzoeken voldoen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gediplomeerde en ervaren professionals. Het team staat 24 uur per dag, 7 dagen per week voor haar cliënten klaar.

Initiatiefnemer Maik Wendels werkt al 22 jaar als verpleger en heeft een zeer brede ervaring opgedaan in de zorg. Zo heeft hij gewerkt in diverse verpleegkundige specialismen zoals psychogeriatrie, somatiek, revalidatie, particuliere zorg, thuiszorg (wijkverpleging) en met jongeren met een beperking.

In deze 22 jaar heeft Maik veel met zijn cliënten meegemaakt en is hij in veel moeilijke situaties beland geraakt. Maik merkte dat er mede door bureaucratie te weinig aandacht geschonken kon worden aan cliënten/bewoners. Middels Voortgemak wil hij dit probleem aanpakken.

Voor meer informatie en tarieven kijk op www.voortgemak.nl.

Over Maik Wendels

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top