woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / VPO: Gebruik van payrolling stijgt bij ondernemingen
VPO: Gebruik van payrolling stijgt bij ondernemingen

VPO: Gebruik van payrolling stijgt bij ondernemingen

  • Nederland
  • De werkgelegenheid in de payrollsector is in het eerste halfjaar van 2014 gestegen. De omzet van de payrollbedrijven groeide in de eerste zes maanden van 2014 met 5% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013. Dat blijkt uit de marktmonitor van de brancheorganisatie van payrollbedrijven, de VPO-Marktmonitor. De nieuwste cijfers op de payrollmarkt bevestigen een doorgroeiende vraag naar flexibiliteit op de arbeidsmarkt.
  • VPO
  • http://www.vpo.nu
  • nijhoff@vpo.nu
  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met met de voorlichter van de VPO, de heer Hans van den Berg op 06 – 53 59 65 64 of via e-mail vandenberg@vpo.nu. De Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) is de branchevereniging die de belangen behartigt van aangesloten payrollondernemingen. Payrollondernemingen stellen werknemers ter beschikking aan hun opdrachtgever, die zelf de werknemers werft en selecteert. Met vriendelijke groet, Willeke Nijhoff Senior Communicatiemedewerker VPO (Vereniging Payroll Ondernemingen) t. 020 - 655 82 50 e. nijhoff@vpo.nu i. www.vpo.nu

Het gaat weer de goede kant op met het aanbod van payrollbanen. In 2012 was het halfjaarcijfer -6%, in 2013 0% en in 2014 +5%. Er is momenteel een grote behoefte aan flexibiliteit op de arbeidsmarkt, die naar verwachting de komende jaren alleen maar zal toenemen, zoals blijkt uit onder andere het in mei van dit jaar gepubliceerde TNO-onderzoek De toekomst van flex. “Payrolling speelt in op deze behoefte en blijkt daarmee een breed geaccepteerde en erkende manier van hr-dienstverlening te zijn in de markt. Ondernemers zien dan ook steeds vaker de voordelen van payrolling,” aldus Jeu Claes, voorzitter van de VPO.

Werkgeverschap steeds complexer

Voor veel organisaties die met personeel werken of willen gaan werken is payrolling een goede oplossing, omdat het werkgeverschap steeds complexer is geworden. Payrollondernemingen nemen de administratieve en financiële verplichtingen, zoals kosten die verbonden zijn aan bijvoorbeeld disfunctioneren, ziekte, arbeidsongeschiktheid en verlof, zoveel mogelijk over. Hierdoor worden ondernemers zoveel mogelijk ontlast van de administratieve en financiële verplichtingen die samenhangen met het werkgeverschap. Ze kunnen zich door samenwerking met een payrollonderneming vooral richten op hun kernactiviteiten.

Keurmerk

Goed werkgeverschap en transparantie in de dienstverlening is essentieel in de payrollmarkt. Daarin onderscheidt zich goede van slechte payroll. De bij de VPO aangesloten payrollondernemingen bieden deze zekerheid van een professionele invulling van het werkgeverschap. Jeu Claes: “De kern van het VPO-keurmerk wordt gevormd door transparantie over de aard en inhoud van de arbeidsovereenkomst en de invulling van het werkgeverschap. Zo moet voor een werknemer o.a. van begin af aan duidelijk zijn bij wie hij in dienst is en onder welke voorwaarden. Bovendien is het VPO-keurmerk een waarborg voor goede arbeidsvoorwaarden en een goed sociaal kader met stevige herplaatsingsinspanningen gebaseerd op het van-werk-naar-werkprincipe.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top