dinsdag, oktober 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Vraag naar parttime werknemers in Nederland stijgt
Vraag naar parttime werknemers in Nederland stijgt

Vraag naar parttime werknemers in Nederland stijgt

  • Nederland
  • De groeiende tendens op de arbeidsmarkt voor deeltijdwerknemers zet zich verder voort. Het aantal parttime vacatures is in de laatste zes maanden van 2014 met 50% gestegen ten opzichte van dezelfde periode van het jaar ervoor.
  • ParttimeVacatures.net
  • http://www.parttimevacatures.net
  • info@parttimevacatures.net

De groeiende tendens op de arbeidsmarkt voor deeltijdwerknemers zet zich verder voort. Het aantal parttime vacatures is in de laatste zes maanden van 2014 met 50% gestegen ten opzichte van dezelfde periode van het jaar ervoor. Dit blijkt uit onderzoek van ParttimeVacatures.net onder ruim 10.000 websites waar parttime vacatures worden aangeboden.

Het lichte herstel van de economie en de verbeterde beweeglijkheid van de arbeidsmarkt hebben mede voor deze toename gezorgd. De verwachting is dat de trend in 2015 standhoudt en het aanbod van deeltijd banen verder stijgt.

Sterkste stijging in de branche Handel
Van de grootste branches steeg de vraag naar deeltijdwerknemers in de sector Handel relatief gezien het sterkst. De laatste zes maanden van 2014 laten een zeer sterke groei zien van ruim 71%. In de branche Handel zijn diverse sectoren zoals de Groothandel opgenomen en staat het bekend om de vele deeltijdbanen.

In stedelijke gebieden de grootste toename
De provincies waarin zich de grootste verstedelijkte gebieden van Nederland bevinden, is het aantal geplaatste parttime vacatures relatief het sterkst gegroeid. Bijvoorbeeld, in Noord-Holland (+50%), Zuid-Holland (+29%) en Noord-Brabant (+23%). De ontwikkeling blijft voor de nationaal decentrale regio’s zoals Friesland en Zeeland (-39%) in negatieve richting achter in vergelijking met de landelijke groei.

Achtergrond onderzoek
ParttimeVacatures.net heeft onderzoek gedaan onder ruim 10.000 bedrijven- en vacaturesites in Nederland. Over het afgelopen 1,5 jaar (kwartaal 3 2013 t/m kwartaal 4 2014) zijn de vacatures van 32 uur of lager naar werkgever geanalyseerd.

Over track2014

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top