vrijdag, april 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Vragenlijst EU voor concurrenten Facebook
Vragenlijst EU voor concurrenten Facebook

Vragenlijst EU voor concurrenten Facebook

  • Europa
  • De Europese Commissie heeft een gedetailleerde vragenlijst gestuurd naar concurrenten en klanten van Facebook en Whatsapp om onder hen de stemming over de voorgenomen fusie van de bedrijven te peilen. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal (WSJ) maandag.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl

De Europese concurrentiewaakhond wil met de enquête onder meer inzicht krijgen in competitieve landschap en het verschil tussen een sociaal netwerk en een berichtendienst. Ook over de privacy van klanten en gebruikers worden vragen gesteld.

Eerder werd al bekend dat verscheidene telecombedrijven in Europa vrezen dat Facebook met WhatsApp erbij een wel erg machtige speler in mobiele communicatie wordt. De eigen mobiele apps van Facebook hebben namelijk ook al een chatfunctie.

Facebook kondigde in februari aan WhatsApp, dat wereldwijd circa een half miljard gebruikers telt, te willen kopen voor 19 miljard dollar. In de Verenigde Staten heeft het internetbedrijf de benodigde vergunningen voor zijn grootste overname ooit al binnen.

Facebook heeft de Europese Commissie eerder al gevraagd om een oordeel over de overname van de mobiele chatservice WhatsApp. Door zelf de Europese concurrentiewaakhond in te schakelen zou Facebook willen voorkomen dat het vragen moet beantwoorden aan de bevoegde autoriteiten in alle afzonderlijke EU-lidstaten.

De concurrentie heeft tot 8 september de tijd om de 70 pagina’s tellende vragenlijst van de Europese concurrentiewaakhond in te vullen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top