zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Vredestein en Carlsson presenteren speciale high-performance band voor de nieuwe C-Klasse
Vredestein en Carlsson presenteren speciale high-performance band voor de nieuwe C-Klasse

Vredestein en Carlsson presenteren speciale high-performance band voor de nieuwe C-Klasse

  • Internationale
  • In navolging van vijf jaar succesvolle samenwerking presenteren de Nederlandse bandenproducent Vredestein en vooraanstaande Mercedes autoveredelaar Carlsson met trots hun speciale high-performance band voor de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse.
  • Vredestein
  • http://www.vredestein.com
  • customer.nl@apollovredestein.com
  • http://www.vredestein.nl/autobanden/nieuws/530/vredestein-en-carlsson-presenteren-speciale-high-performance-band-voor-de-nieuwe-c-klasse
  • Uniek mengsel en profiel
  • Geoptimaliseerde rij-eigenschappen op droog wegdek
  • 19-inch maten, specifiek voor C-Klasse W205
  • Carlsson logo op zijkant

De ‘Carlsson’ Vredestein Ultrac Vorti zal een hoogwaardige Ultra High Performance-band zijn voor het hoogste segment. Het bijzondere profiel is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de bekende Italiaanse designer Giugiaro, wiens ontwerp het assymetrische profiel een unieke, sportieve uitstraling geeft.

“We hebben een band ontwikkeld die de superieure dynamsiche eigenschappen van de nieuwe C-Klasse omzet naar de weg,” aldus Markus Schuster, Managing Director bij Carlsson.

Engineers en testrijders van beide bedrijven hebben nauw samengewerkt om deze band, die exclusief ontwikkeld is in 19 inch voor de C-Klasse, te perfectioneren. Het extra Carlsson logo op de zijkant van de band is een uniek kenmerk. Eigenschappen als een verhoogde rand voor extra wielbescherming tegen stoepschade, voortreffelijke stuurprecisie en een snelheidsindex van 300 km/u waren in de ontwikkeling even belangrijk als minimale rolweerstand en maximaal rijcomfort. De grootste nadruk lag op rij- en remgedrag in alle weerstypes. Hierbij zijn de voorbanden voornamelijk verantwoordelijk voor het afvoeren van water in natte omstandigheden, terwijl de ontwikkeling van de achterbanden vooral was gefocust op het optimaliseren van grip en stabiliteit.

Het bandenconcept heeft zich inmiddels bewezen tijdens hogesnelheidstesten bij de ATP testfaciliteiten in Papenburg en vele kilometeres op de Nürburgring-Nordschleife en openbare wegen.

De ‘Carlsson’ Vredestein Ultrac Vorti is exclusief verkrijgbaar in maat 225/40ZR19 en maat 255/35ZR19. Bovendien zal de nieuwe ontwikkelde UHP band alleen te verkrijgen via Carlsson.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top