dinsdag, juni 2, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Vreemdelingenwet aangepast aan Europese procedure- en opvangrichtlijn
Vreemdelingenwet aangepast aan Europese procedure- en opvangrichtlijn

Vreemdelingenwet aangepast aan Europese procedure- en opvangrichtlijn

  • Nederland
  • De Vreemdelingenwet wordt aangepast aan de Europese procedurerichtlijn en de Europese opvangrichtlijn. Dit staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Teeven dat gisteren is ingediend bij de Tweede Kamer.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/11/27/vreemdelingenwet-aangepast-aan-europese-procedure-en-opvangrichtlijn.html

De Europese richtlijnen zorgen ervoor dat EU lidstaten dezelfde normen hanteren op het terrein van asielprocedures en asielopvang. De richtlijnen moeten ook zorgdragen voor een effectieve en efficiënte asielprocedure en voor waarborgen voor asielzoekers in de asielprocedure.

Voor Nederland betekent dit dat de rechter de geloofwaardigheid van het asielrelaas van een asielzoeker voortaan diepgaander zal toetsen. Ook bevat het wetsvoorstel duidelijke criteria voor de vraag wanneer een asielzoeker de uitkomst van beroepsprocedure bij de rechter in Nederland mag afwachten. Deze wijzigingen dragen bij aan de rechtsbescherming van asielzoekers in asielzaken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top