dinsdag, oktober 27, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Vrees voor toestroom Bulgaren en Roemenen in België en Duitsland
Vrees voor toestroom Bulgaren en Roemenen in België en Duitsland

Vrees voor toestroom Bulgaren en Roemenen in België en Duitsland

  • Europa
  • Duitsland en België vrezen voor een toestroom arbeidsmigranten uit Roemenië en Bulgarije. Per 1 januari hebben werkers uit die landen geen vergunning meer nodig om in een ander EU-land aan de slag te gaan. Vooral Duitsland houdt rekening met jaarlijks tienduizenden migranten.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjfxj27f23zy/nieuws/vrees_voor_toestroom_bulgaren_en?ctx=vha4ozv8cev0&tab=0

Op dit moment werken er al zo’n 160.000 Bulgaren en Roemenen bij de oosterburen. Arbeidsmarktonderzoekers verwachten dat daar 100.000 tot 180.000 per jaar bij zullen komen. Steden als Berlijn en Dortmund vrezen dat behalve arbeidsmigranten er ook veel mensen komen die louter op de vlucht zijn voor de armoede in hun land. Duitsland is voor een deel aangewezen op arbeidsmigranten vanwege de krimp van de eigen bevolking.

Ook in België houden steden rekening met een nieuwe toestroom van Roemeense en Bulgaarse arbeidsmigranten. De plaatselijke organisatie voor maatschappelijk werk OCMW waarschuwde vrijdag dat dit de Vlaamse stad Antwerpen veel geld kan gaan kosten.

,,Het probleem is niet dat die mensen hier werk komen zoeken”, aldus voorzitter Liesbeth Homans tegen de krant De Standaard. ,,Wel dat ze niet allemaal werk zullen vinden of hun job na een tijdje zullen verliezen. Dan komen ze in het circuit van de sociale zekerheid terecht of voor bijstand.”

De voorzitter is er niet over te spreken dat de Belgische regering en het parlement geen debat hebben gevoerd over het openstellen van de grenzen voor Bulgaren en Roemenen. Per 1 januari hoeven die geen speciale vergunning meer aan te vragen om te komen werken. Op dit moment zijn er al zo’n 35.000 Roemenen en Bulgaren in België.

In Nederland zijn Rotterdam en Den Haag bang voor meer overlast door Roemenen en Bulgaren als zij vanaf januari vrije toegang hebben tot de arbeidsmarkt. De steden zouden de immigranten geen burgerservicenummer willen geven als er twijfel bestaat over hun verblijfplaats.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top