donderdag, januari 21, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Vriend & Vijand: Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum
Vriend & Vijand: Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum

Vriend & Vijand: Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum

  • Nederland
  • Het Rijksmuseum organiseert op zaterdag 18 oktober de Nacht van de Geschiedenis. Saillante sprekers, dwarse debatten, interessante interviews, spannende (strijd)liederen, verhalen van (gast)conservatoren maar ook dwalen door het museum en dansen in het Atrium. Thema dit jaar is Vriend & Vijand. Historicus Christopher Clark, op dit moment populair met zijn Eerste Wereldoorlog-boek 'De Slaapwandelaars', is één van de gastsprekers, naast Jaap de Hoop Scheffer (voormalig secretaris-generaal van de NAVO), Peter Vandermeersch (hoofdredacteur NRC Handelsblad) en Stefan Hertmans (auteur).
  • unnamed
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/vriend-en-vijand-nacht-van-de-geschiedenis-in-het-rijksmuseum

Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren brengt een breed programma rondom de Eerste Wereldoorlog; de verkiezing Geschiedenisleraar 2014 wordt gehouden; er zijn interviews met genomineerden van de Libris Geschiedenis Prijs en delen uit de historische rock-opera De Witt of Oranje worden opgevoerd. De bezoekers kunnen dwalen door een rustig Rijksmuseum en de avond eindigt af met een spetterend feest in het Atrium waar, uiteindelijk, vriend én vijand elkaar dansend weer in de armen vallen.

De organisatie van de Nacht van de Geschiedenis ligt in handen van het Rijksmuseum, in samenwerking met het Nederlands Openluchtmuseum, Historisch Nieuwsblad, NTR, Instituut voor Beeld en Geluid, de Libris Geschiedenis Prijs en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren.

De Nacht van de Geschiedenis is één van de hoogtepunten tijdens de Maand van de Geschiedenis, die door het Nederlands Openluchtmuseum wordt georganiseerd. Het jaar 2014 geeft op verschillende manieren aanleiding tot het thema Vriend & Vijand (herdenking begin Eerste Wereldoorlog (1914), Operatie Markert Garden (1944)), maar loopt ook als een draad door de hele geschiedenis.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis besteedt het Rijksmuseum ook aandacht aan het thema Vriend & Vijand met vier Rijksmuseum Colleges. Conservatoren vertellen boeiend over de manier waarop Nederland zich op cruciale momenten in de geschiedenis opstelde ten opzichte van zijn vrienden en vijanden, vanaf de Gouden Eeuw tot en met de Eerste Wereldoorlog.

Kaartverkoop voor de Nacht van de Geschiedenis start maandag 18 augustus via www.rijksmuseum.nl. Meer informatie: www.nachtvandegeschiedenis.nl

De Maand en Nacht van de Geschiedenis worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds met middelen uit de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top