donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Vrijlating OVSE-waarnemers ‘geweldig nieuws’
Vrijlating OVSE-waarnemers ‘geweldig nieuws’

Vrijlating OVSE-waarnemers ‘geweldig nieuws’

  • Europa
  • Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) is blij dat ook het tweede team civiele waarnemers van de Speciale Monitoring Missie van de OVSE weer in veiligheid is. 'Dit is geweldig nieuws voor de waarnemers en hun dierbaren en voor de OVSE. De vrijgelaten waarnemers maken het goed', aldus de minister zaterdag.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/06/28/vrijlating-ovse-waarnemers-geweldig-nieuws.html

Onder de 4 vrijgelaten waarnemers is ook een Nederlander. De andere 3 waarnemers komen uit Duitsland, Spanje en Rusland. Het team werd een maand lang vastgehouden in Oost-Oekraine, in de omgeving van Loegansk. De OVSE heeft er alles aan gedaan om de waarnemers vrij te krijgen. Nederland heeft de organisatie hierbij actief ondersteund.

‘Het waren zeer intensieve weken voor de Nederlandse waarnemer en zijn familie’, aldus de minister. ‘Ik ben blij dat hij weer op vrije voeten is.’ Timmermans sprak zijn dank uit aan alle partijen die hebben geholpen om de vrijlating te bewerkstelligen.

Afgelopen donderdag werd een eerste team waarnemers al vrijgelaten. Zij hadden in de regio Donetsk vastgezeten.

‘De OVSE doet zeer belangrijk werk en deze missie draagt bij aan het brengen van vrede en stabiliteit in Oekraïne. Het is dan ook van groot belang dat de waarnemers ongehinderd hun werk kunnen doen’, aldus Timmermans die zijn dankbaarheid uitsprak voor de inzet van de ruim 300 internationale waarnemers, onder wie 6 Nederlanders, die in moeilijke omstandigheden hun werk doen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top