maandag, oktober 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Vrouwen onzeker zonder make-up door beautybloggers
Vrouwen onzeker zonder make-up door beautybloggers

Vrouwen onzeker zonder make-up door beautybloggers

  • Nederland
  • Volgens een Amerikaans onderzoek is de helft van de vrouwen onzeker als ze geen make-up draagt. Vrouwen zouden zich verstoppen achter hun cosmetica door het perfecte beeld dat beautybloggers scheppen.
  • Persbericht101
  • Persbericht101
  • dichtbijschrijver@gmail.com

Uit het onderzoek van het Renfrew Center Foundation onder 1.292 vrouwen, bleekt dat 44 procent zich onzeker voelt zonder make-up. 16 procent van de vrouwen vindt een gezicht zonder make-up onaantrekkelijk en 14 procent voelt zichzelf kaal zonder make-up. Vrouwen blijken zichzelf niet alleen te vergelijken met beroemdheden, maar ook met beauty bloggers en vloggers waar zij zich mee willen relateren.

Ongezonde verslaving
De onderzoekers vinden dit verontrustend. Ze zeggen dat make-up niet meer is om je mooier te maken, maar een deken om je gevoelens achter te verbergen. De onderzoekers denken dat vrouwen make-up gebruiken omdat zij onzeker worden gemaakt door het perfecte beeld dat gecreëerd wordt op sociale media. De meeste vrouwen beginnen op hun 13e met make-up. Dat is nog iets waar de onderzoekers zicht erg zorgen over maken. . Op deze leeftijd zijn meisjes erg beïnvloedbaar en onzeker over hun uiterlijk, waardoor zij zo vroeg gaan experimenteren met make-up, omdat zij dit veelvuldig zien op social media platforms zoals Instagram en Youtube. De onderzoekers vinden 13 jaar veel te jong om make-up te dragen. “Zo begint al vroeg een ongezonde verslaving, waar social media onder andere schuldig aan is”.

Ook gelukkig zonder make-up
Gelukkig is de helft van de vrouwen wel blij met hun gezicht zonder make-up. 32 procent van de vrouwen zegt dat make-up hun een goed gevoel geeft en 44 procent gebruikt cosmetica om rimpels te verbergen of te voorkomen. 48 procent van de vrouwen vindt dat ze er beter uitziet met make-up, maar kan ook zonder de deur uit. Nederlandse beauty blogger Malu Swartjes zegt hierover: “Het heeft te maken met je eigen onzekerheid. Men lijkt zich soms niet te realiseren dat niemand er 24/7 zo tip top uitziet, ook beautybloggers niet.”

Over Chantal Reurings

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top