maandag, oktober 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / VS voert sancties tegen Rusland op
VS voert sancties tegen Rusland op

VS voert sancties tegen Rusland op

  • Anderen
  • De Verenigde Staten voeren de economische sancties tegen Rusland stevig op. In navolging van de EU staakt de VS de export naar Rusland van goederen en technologie voor de olie- en gassector en worden Russische staatsbanken van de financiële markt afgesneden. Dat maakte de Amerikaanse president Barack Obama dinsdag bekend.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjlvvuc7npwo/nieuws/vs_voert_sancties_tegen_rusland_op?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0&tab=0&tab=0&tab=0

Door de sancties komen opnieuw drie Russische staatsbanken op de zwarte lijst van de VS. Op de spaarbank Sberbank na staan nu alle grote Russische banken die voor meer dan de helft in staatshanden zijn, op de lijst.

De Amerikaanse regering staakt ook de verstrekking van exportkredieten die betrekking hebben op de uitvoer naar Rusland. Verder wordt de financiering ten behoeve van de economische ontwikkeling van het land stilgelegd.

Obama waarschuwde Rusland dat het de prijs voor zijn huidige gedrag zal moeten betalen. ,,Als Rusland zo doorgaat, lopen de kosten op”, zei hij. ,,De acties van Rusland in Oekraïne en de sancties die we al hebben ingevoerd, hebben de toch al zwakke Russische economie verder verzwakt.”

De president sprak tegen dat er van een nieuwe Koude Oorlog sprake is. De VS willen goede relaties met Rusland, maar dan moet het land wel de soevereiniteit, integriteit en onafhankelijkheid van het Oekraïense volk respecteren. Door de separatisten te steunen, isoleert Rusland zich steeds meer van de internationale gemeenschap, zei Obama.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top