maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / VS willen meer veiligheid luchthavens Europa
VS willen meer veiligheid luchthavens Europa

VS willen meer veiligheid luchthavens Europa

  • Europa
  • De Amerikaanse regering wil verscherpte veiligheidsmaatregelen op bepaalde buitenlandse luchthavens waar rechtstreekse vluchten naar de VS vertrekken. Dit heeft het ministerie voor Binnenlandse Veiligheid woensdag gezegd in een verklaring.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjl4styw8gzp/nieuws/vs_willen_meer_veiligheid_luchthavens?ctx=vhsjhdfktnpb&tab=0

Eerder op de dag was van Amerikaanse officiële bronnen vernomen dat de VS bij Europese landen aandringen op verscherping van de veiligheidsmaatregelen op luchthavens in Europa. Het kabinet-Obama vreest dat jihadisten proberen aan boord van vliegtuigen te komen met bommen die moeilijk op te sporen zijn.

Het Nusra-Front in Syrië en Al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland (AQAP) in Jemen zouden werken aan bommen die geen metaal bevatten. Radicale moslims met Europese paspoorten die in de regio hebben gevochten, zouden kunnen proberen die aan boord van Amerikaanse of Europese vliegtuigen te brengen. Momenteel zijn naar schatting 80 mensen uit Nederland in Syrië en Irak om mee te doen aan de jihad, zo meldde de AIVD eerder deze week.

De onderhandelingen met Europese regeringen zijn discreet gevoerd, kennelijk om onrust te voorkomen. Volgens het Amerikaanse ministerie wordt geprobeerd hinder voor reizigers door de niet nader genoemde maatregelen zo veel mogelijk te voorkomen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top