zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / VVD en PvdA: afwachten in bed en brood-kwestie asielzoekers
VVD en PvdA: afwachten in bed en brood-kwestie asielzoekers

VVD en PvdA: afwachten in bed en brood-kwestie asielzoekers

  • Europa
  • Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) wacht af wat het Europese Comité van Ministers begin volgend jaar vindt van de uitspraak over 'bed, bad en brood' voor met name vreemdelingen. Ook PvdA en VVD vinden dat beter.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjorgsrjw7me/nieuws/vvd_en_pvda_afwachten_in_bed_en_brood?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0&tab=0&tab=0

De Nederlandse overheid moet uitgeprocedeerde asielzoekers, illegalen en daklozen beter opvangen, oordeelde het Comité voor Sociale Rechten maandag.

De kwestie ligt gevoelig in de coalitie van VVD en PvdA. Teeven (VVD) riep eerder dat Nederland niet in de houding zou springen en meteen iedereen zou voeden. Maar de PvdA wil een ruimhartiger beleid. Tweede Kamerlid voor de PvdA Attje Kuiken zei te begrijpen dat de staatssecretaris wacht: ,,Nederland moet voorkomen dat mensen op straat belanden, en uitgeprocedeerde vreemdelingen moeten uiteindelijk terugkeren naar het land van herkomst. Het Europees Comité voor de Sociale Rechten heeft nu een belangrijke uitspraak gedaan over het recht op onderdak in noodsituaties. Binnen een paar maanden volgt de definitieve aanbeveling die voortvloeit uit deze uitspraak. Ik begrijp dat de staatssecretaris hier niet op vooruit kan lopen.”

Linda Voortman van GroenLinks twitterde echter: ,,Met winter voor de deur zou het inhumaan zijn als PvdA uitstel van Teeven slikt.”
Malik Azmani van de VVD vindt ook dat moet worden gewacht, maar benadrukte nog wel het VVD-standpunt: ,,De VVD vindt het een verkeerd signaal om mensen die bewust hun vertrek frustreren, te belonen.”

Het CDA stelde eerder al dat ,, als een asielverzoek eenmaal door de overheid en de rechter is afgewezen, dat niet zonder gevolgen kan blijven. Het draagvlak voor ons asielbeleid en het rechtsgevoel worden ondermijnd als vreemdelingen deze oordelen negeren en zelf gaan bepalen of zij blijven of vertrekken”. De partij wil verder niet dat de zaken worden afgewenteld op de gemeenten, zo liet ze zondag al weten.
Geert Wilders van de PVV twitterde maandag : ,,Europa tikt Nederland op de vingers over asielzoekers, maar bij onze bejaarden loopt de urine over de enkels.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top